Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuude asendamine

Teema Lisatud
liiliaõis: 2005-07-13 22:05:18
Sain pärandiks vana talu koha, kus on ka õunaaed. Mõningad puud kannavad veel natuke, mõned ei kanna üldse ja mõned hakkavad kuivama. Tahaks hakkata istutama noori puid, aga olen kuulnud, et vanasse aeda ei tohi istutada. Vana aed aga on asukohalt ainuõige ja ilus koht. Mida teha? Kas tohin võtta vanu puid maha ja istutada noori sinna või pean leidma uue koha? Kuigi viimasel juhul ei tea küll kuhu.
harri: 2005-07-14 07:54:00
Uue õunapuu istutamine vana asemele ei tasu ära - enam kui tõenäoliselt jääb noor puu pikaks ajaks kiratsema. Uue õunapuu peaks vanast vähemalt viimase kahekordse võraläbimõõdu kaugusele istutama. Vana õunapuu asemele võib siiski julgelt istutada luuviljalisi (kirsi- või ploomipuu). Ka võib 4-5 aasta möödumisel peale vana puu väljajuurimist samasse kohta noore õunapuu panna. Kui aga noore õunapuu kohe vana asemele istutamine on tõesti ainus arvestatav variant, siis on ka see mõeldav - ainult et vaeva tuleb palju näha. Siis peaks istutusauk olema ca 2m läbimõõduga ja oma 60 cm sügav ning täidetud värske viljaka mullaga. Värske selles mõtes, et on võetaud alalt, kus vähemalt viimasel viiel aastal pole õunapuid kasvanud.
Tea: 2006-06-01 15:18:26
eelmisel kevadel sai aias maha saetud tüvevähi kahtlusega SUISLEPP,kuna altpoolt oli tüvi ilus terve sai 0,5m tüügas alles jäetud lootuses,et hakkab uusi võsusid ajama.HAKKASKI tüüka ülemisest äärest.Sügisel said need uued võsud jõupaberiga kinni mähitud,aga ilmselt tegi külm oma töö,sest sellel kevadel nad on üsna armetud,lehti pole õieti ollagi.Nüüd lõpuks ka küsimus.Kas võiks tüvetüüka hästi suure mullaga välja juurida,augu juurtest puhastada,uue mulla tuua ja uue õunapuu istutada.Mahasaetud puu oli 7aastane ja pinnas on savine?
Jaan: 2006-06-01 16:04:48
Väljajuuritud vana õunapuu kohal ei taha noor õunapuuistik tavaliselt edeneda mullaväsimuse tõttu. Parem on asemele istutada mõni teine viljapuu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.