100 g suhkrut, 200 ml tumedat siirupit, 200 g margariini, 1,5 tl söögisoodat, 300 ml keefiri, 500- 600 g nisujahu, 1 tl nelki, 1 tl jahvatatud kaneeli, 1 tl jahvatatud ingverit, 0,5 tl jahvatatud kardemoni, 200 g musti ploome
Valmistamine
Sulata margariin. Lase jahtuda. Võta suur koogivorm, määri see pehme margariiniga ning puista üle riivsaiaga või vooderda vorm seest küpsetuspaberiga. Sega suhkur, keefir, siirup ja maitseained. Lõika ploomid tükkideks, kalla keefiri-siirupisegusse. Kalla massile jahtunud sulamargariin. Sega jahu söögisoodaga. Valmista taigen. Kalla taigen vormi ning küpseta 175 °C juures 1 tund. Lase koogil enne vormist väljavõtmist jahtuda.