|
Aed ja kokakunst |
| Kanakoivad küpsetuskotis |
|
4 kanakoiba, broilerimaitseainet, küüslaugusoola, porgandeid, kaalikaid, kartuleid, soola, 100 ml puljongit |
|
Valmistamine |
Tõmba kanakoibadel nahk tagurpidi, hõõru liha maitseainetega sisse, siis aseta nahk tagasi. Lõika porgandid ja kaalikad peenikesteks. Lisa ka tükeldatud kartulitükid. Raputa juurviljatükkidele soola, tõsta need küpsetuskotti. Vajuta ühtlaseks kihiks, aseta peale kintsutükid. Kalla kotti klaasitäis puljongit või vett. Kinnita kotisuu klambriga ja aseta ahjuplaadile. Säti kotisuu ja üks nurkadest ülespoole. Lõika väike osa kotinurgast ära, et aur välja saaks. Küpseta 200 °C juures 45 minutit. Küpsust kontrolli puust tikuga läbi koti. Liha on küps, kui torkeaugust väljavoolav vedelik on hele ja selge. | |
|