|
Aed ja kokakunst |
| Sült |
|
1 kg sealiha (seapea+seajalad+seakoot), 1 kg kondist vasikaliha, 1 suitsukana koib, 4 l vett, 1 porgand, 1 mugulsibul, 8 tera pipart, 6 tera vürtsi, 1 loorberileht, soola |
|
Valmistamine |
Pane liha külma vette, kuumuta keema ja vala vesi ära. Pane uuesti liha külma veega keema. Kuumuta kiiresti keema, riisu vaht, maitsesta soolaga. Seejärel keeda hästi tasasel tulel 3 tundi. Lisa tükeldatud sibul ja porgand ning keeda, kuni liha on pehme. Enne keetmise lõppu lisa pipar, vürts ja loorberileht. Tõsta liha jahtuma, kurna vedelik. Kui liha on jahtunud, tükelda ja pane uuesti süldivedeliku sisse, kuumuta korraks keema. Lase süldil pisut jahtuda. Niisuta süldivormid külma veega. Aseta kaunistuseks vormi põhjale väike roheline peterselli ja tillioksake, lillekujuliseks lõigatud keedetud porgandi viil, keedumunaratas. Tõsta sült ettevaatlikult vormidesse ning lase jahedas tarduda. | |
|