|
Aed ja kokakunst |
| Kohupiimapirukas |
|
250 ml piima, 30 g pärmi, 450-500 g nisujahu, 4 spl suhkrut, 1/2 tl soola, 4 spl sulavõid Kate: 1 kg kohupiima, 100 ml hapukoort, 100 ml mett, 4 muna, 250 g suhkrut, 2 spl mannat, pisut soola |
|
Valmistamine |
Eelkergitusega pärmitaigen: lisa käesoojale piimale vähese piimaga vedeldatud pärm. Lisa läbi sõela raputatult pool nisujahukogusest. Jäta sooja kohta rätiga kaetult kerkima. Umbes 30 minuti pärast lisa sool ja sõelu juurde ülejäänud nisujahu. Sõtku taigen. Lisa juurde sulavõi, sega kuni taigen lööb käte ja kausi küljest lahti. Pane taigen kaetult sooja kohta kerkima. Kui taigen on mahult kahekordseks kerkinud, siis rulli jahusel laual ahjuplaadi suuruseks. Keera taigen ettevaatlikult ümber taignarulli, tõsta võitatud ahjuplaadile. Tõsta servad pisut ülespoole. Pisut taignat võiks jätta koogile ruudukaunistuse tegemiseks järele. Jaota täidis ühtlaselt plaadikoogi pinnale. Järelejäänud taignast lõika ribad, moodusta pirukale ruudukujuline kaunistus. Küpseta 200 °C juures seni, kuni puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks. | |
|