|
Aed ja kokakunst |
| Lihtne mandli-kirsikook |
|
1 l kirsse, 400 g jahvatatud mandleid, 2 spl suhkrut, 2 muna, 2 dl vahukoort, 1 tl vanillisuhkrut |
|
Valmistamine |
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged. Lisa vahule jahvatatud mandlipuru ja suhkur. Sega. Jaga segu kaheks. Lõika küpsetuspaberist kaks ringikjulist paberpõhja. Tõsta segu neile. Küpseta kaks väikest ümmargust koogipõhja 175 °C juures umbes 15 minutit (koogi pind kuldkollaseks). Jahuta ja eemalda küpsetuspaber. Vahusta vahukoor, lisades sellele vanillisuhkrut. Määri ühele põhjale kiht vahukoort, pane kivideta kirsid peale. Tõsta teine koogipõhi peale. Määri sellele ülejäänud vahukoor peale. Kaunista kirssidega. | |
|