|
Aed ja kokakunst |
| Supialus (hoidis) |
|
2 kg punapeete, 1 kg porgandeid, 3 kg kapsast, 300 g õli, 500 g sibulaid, 300 g paprikaid, 3 kg tomateid, 100 g soola, 200 g suhkrut, 2 suurt küüslaugu sibulat, 20 tera pipart, 7 spl äädikat, maitserohelist (till, petersell, seller, porrulauk) |
|
Valmistamine |
Võta suur emailpott. Vala õli potti, pane see tulele ja alusta köögivilja tükeldamist ning potti lisamist. Alusta peetidest, siis tükelda porgandid, kapsas, sibulad, paprikad, tomatid. Lisa tükeldamise järjekorras potti hauduma. Kuni järgmised juurviljad tükeldatud saad, on eelmised potis parajalt pehmed. Siis lisa sool, suhkur, tükeldatud küüslauk, äädikas ja maitseroheline. Tõsta kuumalt purkidesse ja kaaneta. Talvel lisa purgitäiele supialusele puljong, kuubistatud kartulid, viiner (hakkliha), mõni lusikatäis hapukoort ja maitsev supp on 30 minutiga valmis. | |
|