3kg kapsast, 1kg porgandeid, 1kg punaseid peete, 1 kg kurke, 1 kg tomateid, 1 kg sibulaid, 1/2 l toiduõli, 200 g suhkrut, 4-6 spl. soola, 4-5 loorberilehte, 4 spl äädikat, 20 pipratera, tilli, peterselli |
Riivi porgand ja peet, tükelda kapsas. Lõika tomat, kurk, sibul tükkideks. Võta suur 15 liitrine pott, aja õli keema, pane sinna riivitud peet ja porgand, hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kapsas, sool, pipar, suhkur, loorber ning hauta 20 minutit. Lisa tomat, kurk, sibul ning keeda veel 20 minutit. Lõpuks lisa äädikas ja maitseroheline ning lase 2-3 minutit keeda. Tõsta kuumalt purkidesse ja kaaneta. Talvel piisab vaid puljongikuubiku, mõne kartuli, viineri ja mõne supilusikatäie hapukoore lisamisest: maitsev supp on väikese ajakuluga valmis. |