|
Aed ja kokakunst |
| Küüslaugukartulid |
|
1kg kooritud kartuleid, 5 küüsaluguküünt, 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu, 2 dl rõõska koort, soola, musta pipart, võitükikesi, riivsaia |
|
Valmistamine |
Lõika kartulid viiludeks, leota neid 10 minutit külmas vees. Kuivata kartuliviilud köögipaberiga. Sulata rasv ahjuvormis ja lase veidi pruunistuda. Laota kartuliviilud ahjuvormi ning maitsesta soola ja pipraga. Pane vorm 200 kraadisesse ahju, küpseta 20 minutit, keera vahepeal kartuleid. Võta pann ahjust välja, purusta küüslauguküüned kartuliviiludele. Vala peale ka rõõsa koorega segatud küüslaugumaitseline toorjuust. Pane peale paar võitükki, puista õhuke kiht riivsaia. Aseta uuesti ahju ja küpseta veel 40 minutit. | |
|