Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jahiseaduse muutmisel tuleb arvestada maaomanike huvidega (2010-05-21 12:08:42)


ETKL-i juhtkond tutvus Keskkonnaministeeriumis ettevalmistatava jahiseaduse eelnõu projektiga ja leidis, et see on koostatud kooskõlas Jahinduse arengukavas aastani 2013 planeerituga. , samas on jätkuvalt lahendamata ulukikahjustuste hindamise ja võimalike kahjude kompenseerimise küsimused ning maaomanike võimalus nõuda jahipiirkonna kasutajalt minimaalsetki tasu jahimaa kasutamisega kaasnevate kulutuste katmiseks.

Leiame, et EJS-i tegevjuhi püstitatud kahtlused seaduse eelnõu rakendamisel looduses toimuvate kardinaalsete muudatuste suhtes on alusetud. Ainult maaomanikega koos on võimalik jahimaid kasutada selliselt, et elurikkus säiliks ja põllu- ning metsamajandus oleks tulukas. Jahirendi määrasid ei saa riik kehtestada, vaid need peavad kujunema kokkulepete tulemusena.
Leiame, et ulukikahjustuste korvamise ja riigi sekkumise vajadus tekib alles siis, kui jahimaade kasutamiseks andmisel sõlmitud kokkuleppeid on oluliselt rikutud. Suurte ( vähemalt 5000 ha ) jahipiirkondade ja sellest territoriaalselt 2/3 maaomanike kokkuleppel põhineva jahirentniku valimise võimaluse seadmine tagavad meile omaste jahindustraditsioonide ja loodusrikkuse jätkumise.

Soovime, et kõikide huvigruppide vajadustega arvestav jahiseadus jõustuks juba 01. jaanuaril 2011 ja seepärast kutsume Eesti Jahimeeste Seltsi ning teisi jahindusest hoolivaid organisatsioone jätkama koostööd uue jahiseaduse eelnõu koostamisel.

 

Allikas: Eestimaa Talupidajate Keskliidu (ETKL) 21.05.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID