Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Räpinas valmis Eesti kaasaegseim õppekasvuhoone (2010-05-18 14:09:53)


Räpina Aianduskooli a
iandusspetsialistide õppe- ja praktikabaasi rajamisel oli oluline kaasaegsus, et saaks rakendada ajakohaseid tehnoloogiaid, andmaks õpilastele oskusi nii köögiviljade kasvatamisel, ilu- ja viljapuuistikute kui lillekasvatusega tegelemisel. 

Õppekasvuhoone projekteerimistööd lõpetati koostöös SWECO Projekt AS-iga 2008.aasta lõpuks  ning  lepingujärgsete ehitustöödega alustas Koger&Partnerid AS 2009.aasta suvel. Hollandi plokkasvuhoone tarnis Agro Technical Supplies OÜ ning juhtarvuti vastava tarkvaraga paigaldas Schetelig EV AS.  Käesoleval kevadhooajal on kasvuhoone õppuritele juba avatud.


1200 m² suurusest kasvuhoonekompleksist pool on kooli õppemajandi käsutuses, õpilased kasutavad seda praktikabaasina. Eraldi boksid on lillekasvatuse ja köögiviljanduse erialade praktiliseks õppeks ning hall maastikuehituse õpetamiseks. Erinevaid kasvuhoone kliimarežiime ja kastmist reguleeritakse juhtarvuti abil ning vee soojendamiseks kasutatakse päikesepatareid. Kompleksi juurde on rajatud vegetatsiooniväljak ja istikute müügiplats.

Investeeringuprojekti kogumaksumuseks kujuneb 15,3 miljonit krooni, millest 12,8 miljonit krooni rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond (ERF), 2,5 miljonit krooni katab kaasfinantseeringuna Haridus- ja Teadusministeerium.
Räpina Aianduskool on üks neist kutseõppeasutustest, kes 2008. a. esitatud eeltaotluse põhjal lülitati struktuuritoetuste „Elukeskkonna arendamise rakenduskava” prioriteetse suuna „Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine” investeeringute kavasse.

ERF toel valmis 2008.a. kooli söökla (7 milj. krooni) ja 2009.a. uus õpilaskodu (22 mlj. krooni). 2009.a. realiseeriti lisaks projektid: „Õppemajandi tehnika ja seadmete soetamine“ ja  „Maastikuehituse ja pargihooldustehnika ning seadmete soetamine“, mille tulemusena täienes kooli tehniline baas kaasaegse tehnika ja seadmetega (3,4 milj. krooni)

Räpina Aianduskooli õppekasvuhoone pidulik avamine toimub reedel, 28. mail kell 14.

 

Allikas: Räpina Aianduskooli 18.05.2010 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.