Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevaatust tulega! (2005-07-12 15:26:35)


Kuumade ja kuivade ilmade tõttu on tuleoht looduses väga suur.
Keskkonnainspektsioon ja Päästeamet kutsuvad kõiki elanikke olema tulega äärmiselt ettevaatlikud ning täitma kõiki tuleohutusnõudeid.

Metsa ja muu taimestikuga kaetud alade tuleohutusnõuete järgi on tule tegemine tuleohtlikul ajal ja tuleohtlikus paigas keelatud.

Tuleohtlikuks kohaks loetakse metsa ja muu taimestikuga, põõsastiku või poolpõõsastikuga, kuivanud roo ning turbapinnasega ala.

Lõket tohib teha ainult selleks ettevalmistatud ja tähistatud kohas. Ka suitsetada võib kuival ajal ainult selleks ettevalmistatud paigas või siis mineraalse pinnasega alal, kus taimestik puudub.

Metsas ei tohi kasutada tehnilise rikke tõttu tulekahju põhjustada võivat transpordivahendit. Samuti on keelatud veovahendist põlevaid, hõõguvaid või isesüttivaid esemeid ja aineid  välja loopida.

Tuleohutusnõuete rikkumise eest saab eraisikut karistada kuni 18 000 krooni suuruse trahviga. Juriidilise isiku puhul võib trahvisumma ulatuda 50 000 kroonini. Tekkinud tulekahju korral tuleb hüvitada ka keskkonnale tekitatud kahju.

Tekkinud tulekahjust teatada häirekeskusele numbril 112.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmetel jätkub kuiv ja kuum periood. 28. nädalal ennustatakse ööpäeva keskmiseks õhutemperatuuriks 20-25 °C, päevamaksimumid ulatuvad 30-34 °C-ni.
Suhteline õhuniiskus on päeval 30% lähedal.

Allikas: Keskkonnainspektsiooni ja Päästeameti 12.07.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.