Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Risuhunniku võib aiamööbliks vormida paari tunniga (2010-05-16 01:55:22)


Mööbli valmistamiseks ei pea ürgmees olema. Okstest pingikese meisterdamine ei käi ka nüüdisaja naisele üle jõu. Läänemaale suvekodu soetanud pereema Christina kasutas oma aiamööbli valmistamiseks sõna otseses mõttes risu – kreegi- ja saarepuuoksi.

 

Ühe “Teeme ära!” puhastusaktsiooni käigus võttis ta endale oksad, mis muidu lennanuks lihtsalt lõkkesse. Hakkaja naine kasutas saagimiseks käsisaagi ja kokkukruvimiseks akutrelli. Muud ei midagi. Enne oli ta muidugi risuhunnikust paraja pikkusega jämedamad oksad välja valinud, mille vahele riburada peenemaid kinnitada.

 

“Nüüdseks on see pingikene vastu pidanud kaks hooaega, koorgi püsib veel ilusasti peal, sest kellegi nobenäpud pole seda nokkinud,” näitab hakkaja naine. Istumist pehmendab pingipõhjale paigutatud padi. Samasuguse trikiga võib aeda ka kiige soetada, nagu tegi üks Hiiumaa mees, kellel on muide okstest lausa kõrgekõrge torngi ehitatud.

 

Tiiu Leis

 

Allikas: www.linnaleht.ee 14.05.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.