Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vastseliina on valmis laadalisi vastu võtma (2010-05-15 01:47:11)

 

Tänavuse, järjekorras 16. Vastseliina maarahva laada vastu, mis toimub 19.–20. juunil, valitseb suur huvi, sest laada peakorraldaja Ivar Traageli sõnul on enamik müügiplatsidest välja müüdud.

 

„Peaplats on täis. Laiendasime A-sektorit, mis asub kohe pärast alevi sissesõidusilda. Seekord on rohkem firmasid tulemas ning ei tahaks, et mõni koha pärast laadalt eemale jääb. Hoiame mõne koha varuks. B-sektor, kus enamasti müüakse tööstuskaupu, on piki tänavaid pisut edasi nihkunud. Aga küllap laadalised kõik vajaliku viidete järgi üles leiavad,” seletas Ivar Traagel.

 

Nagu ikka, on laadal suur käsitööpark. Tänavu on palju käsitöömeistreid Lätist ja Leedust. Venemaalt tulijaid ka oleks, kui piiriületus tolli bürokraatia tõttu nii keeruliseks poleks tehtud.

Setu käsitöömeistrid hoiavad kokku ja neil on alati olnud oma nulk, kus kaupa pakkuda.

 

Laadalt tasuks üles otsida telk „Oma mekk”, kus võib põnevat maitsmist leida.

 

Kuna laadaprogramm on tihe, kaks laadapäeva pikad, siis muretsevad korraldajad loomulikult ka toitlustamise pärast. Kuna suurtoitlustajad panid ennast varakult laadakirja ja kohad said täis, jäid paljud üksikud toidumüüjad kohast ilma.

 

Suurtoitlustajate kasuks räägib ka asjaolu, et neil on alati kontrollitud ja kvaliteetne toit ning lauad-toolid, kus süüa. „Meil ei ole võimalik iga üksikut pudru-, supi-, jäätise-, mahla- või kokteilimüüjat elektriga varustada.

 

See on ka põhjus, miks me otsustasime toidufirmade kasuks,” selgitas Ivar Traagel. Laada kultuuriprogrammi on korraldajad hoolega kokku pannud. Lisaks oma rahvatantsurühmadele esinevad ka tantsurühm Dzirnakmeni Lätist ja Junost Venemaalt.

 

Pilli mängivad Vastseliina muusikakooli noored muusikud ja esineb vabariigi parimate jahisarvepuhujate folk-bänd. Mõlemal päeval pakutakse näitemängu nii lastele kui täiskasvanutele ja toimuvad traditsioonilised Vastseliina laada kultuuri- ja spordiüritused.

 

Kes ei viitsi enam mööda laadaplatsi kõndida, võib kopteriga lennata või hoopis puhkama jääda, et laupäeva õhtul Vana-Vastseliina mõisapargis koos ansambliga Meie Mees simmanit pidada.

 

Allikas: www.vorumaateataja.ee 14.05.2010, Ivi Kaarna.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.