Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumehed saavad jälle nõuandetoetust (2005-07-11 18:25:59)


Alates 11. juulist kuni 28. oktoobrini on põllumeestel võimalik jälle saada nõuandetoetust. Kui varasematel aastatel maksti nõuandetoetust riigieelarvest, siis nüüd makstakse seda struktuurifondide rahadest riikliku arengukava (RAK) meetme 3.8 raames.

Nõuandetoetust saab taotleda maapiirkonnas tegutsev ettevõtja, kes omab või kasutab õiguslikul alusel põllumajandusmaad või loomakasvatusega tegeledes peab vähemalt ühte põllumajanduslooma.

Nõuandetoetust antakse kuni 75% nõuandeteenuse maksumusest, kuid mitte rohkem kui 9 000 krooni ühe taotleja kohta kalendriaastas. Nõuande eest peab olema tasutud enne taotluse esitamist.

Nõuandeteenus võib olla osutatud: 
* põllumajandussaaduse, söödatootmise, marja- ja seenekasvatuse valdkonnas tootmise arendamiseks,
* finantsmajanduse valdkonnas;
* erametsa majandamiseks, kui põllumajandustootja ei küsi selleks toetust Erametsakeskusest.

Nõuandeteenuse arve peab olema väljastatud tunnustatud nõuandekeskuse poolt ja nõuandeteenus peab olema osutatud tunnustatud nõuandekeskusega lepingulises suhtes oleva konsulendi poolt, kes on vastavas valdkonnas või alavaldkonnas atesteeritud või omab vastavat kutsekvalifikatsiooni.

Taotluse läbivaatamine võib kesta kuni 50 tööpäeva. Toetus makstakse nõuandetoetuse saaja arvelduskontole kolme kuu jooksul pärast taotluse rahuldamise otsuse tegemist. Nõuandetoetuse kohta saab rohkem infot ja taotlusvorme internetileheküljelt www.pria.ee ja PRIA büroodest.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 11.07.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID