Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmub Eesti Looduse erinumber (2010-05-06 12:54:47)


Looduskaitsepäeval 9. mail jõuab levisse Eesti looduskaitse juubelile pühendatud Eesti Looduse erinumber „Eesti looduskaitse 100: punase tolmpea aasta“.

Erinumbri avaloo punasest tolmpeast, Eesti tänavuse aasta orhideest, kirjutas Tiiu Kull. Numbris on juttu veel looduskaitse ajaloost, kalade ja kalavarude kaitsest ja Eesti kaitsealadest (postrit asendab Eesti kaitsealade kaart). Pikem intervjuu on Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemariga.

Ajakirjast leiab ka suuremate keskkonna- ja looduskaitsega tegelevate kodanikuühenduste ja ühingute ülevaate, artiklid Nordstreami arengutest ja Natura 2000 võrgustikust, viktoriinisarja „Eesti looduskaitse 100“ tulemused ja muud huvitavat ning juubelihõngulist. Erinumbri ilmumist rahatas SA KIK.

Tänavu 14. augustil tähistab Eesti looduskaitse oma 100. sünnipäeva. Aasta moto on „Hoia, mida armastad!“. Eesti looduskaitse kujunemisele pandi alus 1906. a. Siis alustasid Riia Loodusuurijate Seltsi botaanik prof Karl Reinhold Kupffer ja Riia Loodusmuuseumistornitoloog Ferdinand Erdman Stoll Saaremaa looduse uurimist. Nende eesmärk oli koos Tartu Ülikooli botaanikaprofessori Edmund Russowiga luua Lääne-Saaremaale bioloogiajaam.

 

Uurimistöö viis teadlased kokku Vilsandi saare tuletorni ülevaataja Artur Toomiga. Toom rentis 1909. a linnukaitseks Vaika saared, et piirata pesadest munade korjamist ja kaitsta lindude pesitsemist. Toomi pühendumine imponeeris teadlastele. Riia Loodusuurijate Selts asus teda toetama ja sõlmis 14. augustil 1910 Kihelkonna pastoraadiga rendilepingu. Seda kuupäeva peetakse Eesti ning ka Baltimaade esimese looduskaitseala asutamispäevaks. Praegu kaitstakse Vaika saari Vilsandi rahvuspargi piires.

 

Allikas: Keskkonnaameti 06.05.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.