Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 18. nädalaks: soojalisa tuleb koos vihmaga (2010-05-04 02:46:59)

 

Ennustus 4.-10.05.2010…

Teisipäeval liigub tsüklon Kesk-Euroopast õle Balti riikide ja jõuab õhtuks Peipsi järve taha. Eestis sajab aeg-ajalt vihma, seejuures võib sadu tugev olla. Pärastlõunal jääb lääne poolt alates sadusid vähemaks. Kirdetuul tugevneb puhanguti 14 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Öösel on sooja 1..5, päeval 4..9, Kagu-Eestis võib tõusta 12 °C-ni.

Kolmapäeval taandub tsüklon edasi Põhja-Venemaale ja selle edelaservas tuleb Eestis veel sajuhooge. Tuul puhub öö hakul veel põhjakaarest 6-12 m/s, hiljem nõrgeneb ja on muutliku suunaga. Öösel on -2..+3, päeval 5..11 °C.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta. Puhub põhjakaarte tuul 3-9 m/s. Öösel on -3..+3, päeval 9..14, meretuulega rannikul kuni 7 °C.

Reedel vallutab kogu Kesk-Euroopa Vahemere äärest saabuv tsüklon, mille idaserva mööda jõuab soe ja niiske õhk ühes vihmahoogudega ka Eestisse. Idakaarte tuul tugevneb 5-12, puhanguti 15-17 m/s. Öösel on sooja 1..6, päeval 7..12, Lõuna-Eestis kuni 16 °C.

Laupäeval jääme madalrõhuala kirdeserva, kus tuleb kohatisi vihmahooge. Põhjarannikul ja Väinameres ulatuvad tugeva kirdetuule puhangud 14 m/s, sisemaal on idakaare tuul mõõduka tugevusega. Öösel on sooja 4..10, päeval 14..20, kohati kuni 23 °C. Meretuulega rannikualad on aga endiselt tunduvalt jahedamad.

Pühapäeva jooksul liigub üle Eesti väike madalrõhkkond, mis toob sadudele lisa. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval läänekaarest ja püsib mõõdukana. Öösel on sooja 5..12, päeval 12..17 °C, Lääne-Eesti saartel ja rannikul on juba jahedam.

Esmaspäeval pöördub tuul taanduva madalrõhkkonna järel loodesse ja muutub jahedaks. Õhutemperatuur võib ööpäevaringselt jääda 4...10 °C piiresse. Sadusid on enam Kesk- ja Ida-Eestis.

Järgmine ülevaade 4. mail keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 03.05.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.