Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pealtnäha armsad noored karud on ohtlikud (2010-05-03 18:11:52)


Talveunest ärganud kaks noort karu on taas kolinud Tartu-Viljandi maantee äärde, kus nad ka eelmisel sügisel inimestele huvi pakkkusid. Keskkonnaamet tuletab veelkord meelde, et tegemist on kiskjatega, kelle lähedusse pole soovitav minna ja loomadele toitu pakkuda.

Tegemist on küll Nigula metsloomade turvakodus olnud karudega, kuid nüüd on nad juba kaks aastat iseseisvalt metsas veetnud, suuremaks kasvanud ja on seetõttu ohtlikumad. Karud võivad etteaimamatult käituda ja ka inimest rünnata, kui neid miski ehmatab või ärritab.

Karude kolmas suguvend õnnestus Keskkonnaameti töötajatel eelmisel sügisel kolmikust lahutada ja teise maakonda toimetada. Kuna on näha, et need kaks karu ei oska looduses iseseisvalt hakkama saada, vaid otsivad inimeste lähedust, siis Keskkonnaamet püüab leida karudele kodu mõnes loomaaias. Kui see ei õnnestu, siis lahutatakse karud teineteisest, et nad poleks nii julged, ja viiakse jahimeeste abiga inimtühja piirkonda, kus nad omal käel peavad hakkama saama. 

 

Nende edasised väljavaated iseseisvale elule ja toimetulekule sõltuvad sel juhul ka sellest, kui palju inimesed ise neist praegu eemale hoiavad ja lasevad neil loomuomaselt käituda.

 

Allikas: Keskkonnaameti 03.05.10 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.