Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustoetused ei tohi Euroopa Liitu kaheks jagada (2010-04-29 15:29:39)


Euroopa Liit ei tohi tulevikus oma liikmesriike toetuste abil uuteks ja vanadeks jagada, mistõttu tuleb toetuste arvestamise põhimõtted põhjalikult ümber vaadata ning pöörata senisest suuremat tähelepanu ka ühiskonnale pakutavatele hüvedele.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles Leedus põllumajandusmessi Agrobalt raames toimunud üheksa riigi ministrite kohtumisel, et ELi otsetoetused peavad saama uue sisu, sest riigiti väga suurte erinevustega ajaloolised toetustasemed ei ole enam põhjendatud.

“Senisest suuremat tähelepanu tuleb kindlasti pöörata ka stabiilsetele hindadele, sest ühest küljest sõltub sellest põllumeeste sissetulek, teisalt aga ka kulutused, mida tavalised inimesed toidule teevad,“ rääkis Seeder. „Stabiilsete hindade toel suudavad põllumehed ühiskonnale toidu kõrval pakkuda ka hooldatud keskkonda ja ümbrust, mis ei ole sugugi väheoluline.“

Uue ELi finantsperioodi (alates aastast 2014 )põllumajanduspoliitika (ÜPP) põhiseisukohtadest rääkides on oluline paika panna peamised eesmärgid ja väljakutsed, mille täitmisele ÜPP kaasa peab aitama.

Lisaks ministrite kohtumisele olid Seedril messil kahepoolsed kohtumised ka Moldova ja Tšehhi põllumajandusministritega. Moldova põllumajandusministri Valeriu Cosarciuciga lepiti kokku uue koostöölepingu sõlmimises. Moldova ootab Eestilt eelkõige teadmisi ja abi, mis puudutavad ELi toiduohutusnõuete täitmist ning liitumiskõnelusi.

Seeder kutsus Moldova kolleegi tänavu suvel Eestisse, et koostöölepingu peamisi küsimusi põhjalikumalt arutada. Tõenäoliselt toimub visiit augustis.

Täna õhtul toimuval kohtumisel Tšehhi põllumajandusminister Jakub Šebestaga tuleb peamise küsimustena arutlusele samuti ÜPP reform.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.04.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.