Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestit külastab Euroopa põllumajandusvolinik Dacian Ciolos (2010-04-29 14:58:14)


Eesti tutvustab Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Dacian Ciolosele Pärnus ja Sakus oma nägemust põllumajandustoetuste võrdsustamise ning ühenduse ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tuleviku kohta.

Ciolos külastab Eestit reedel, 30.aprillil. Pärnus kohtub volinik põllumajandusminister Helir-Valdor Seedriga, seejärel külastatakse Sakus Esko talu, kus tutvutakse kohaliku põllumajandusega ning kohtutakse põllumeeste esindusorganisatsioonidega.

“Eesti on võtnud selge seisukoha, et Euroopa Liidu toetused peavad põhinema ühesugustel alustel ning tänased kuni seitsmekordsed vahed erinevate riikide toetusmäärades ei saa jätkuda,“ rääkis Seeder. „Toetuste puhul tuleb senisest enam arvesse võtta piirkondlikke eripärasid ning ühiskonnale pakutavaid hüvesid. Põllumajandus- ja maaelupoliitika ei ole kitsalt põllumeeste toetusmeede vaid teenib kõiki Euroopa inimesi.“

Euroopa Liidu (EL) uus eelarveperiood algab 2014. aastast ning sellega seoses on plaanis reformida ka ühist põllumajanduspoliitikat. Täna on põllumajandusministeerium käivitanud koos erinevate huvigruppidega diskussiooni Eestile sobivaimate tulevikulahenduste leidmiseks.

Ciolose sõnul koosneb EL täna 27 eripalgelisest riigist ning seda mitmekesisust tuleb ära kasutada. "
Enne tulevase ühise põllumajanduspoliitika kava esitamist tahaksin kuulata ja vahetada mõtteid, kuidas muuta meie poliitika sobivaks mitte ainult põllumeestele, vaid ka kõigile Euroopa kodanikele, " märkis volinik.

Aprillis avas Euroopa Komisjon internetiportaali, kus ÜPP tuleviku kohta saavad sõna sekka öelda kõik huvilised. Aasta teises pooles peaks Komisjon avaldama ÜPP tulevikku puudutava töödokumendi oma ametlike seisukohtadega.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.04.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.