Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Luige kevad 2010 toimub 6.-9. maini (2010-05-03 12:02:39)


Tänavune koduaialaat LUIGE KEVAD 2010 toimub 6.-9. maini. Sedapuhku juba 11. korda. Seekord on müüjaid jällegi rohkem ja pakutava, valdavalt kodumaise kauba valik veelgi rikkalikum.


Senini sügiseti toimunud Eesti loomakasvatajate tippüritus - järjest populaarsemaks muutuv aasta ilusaima holsteini tõugu ehk mustavalgekirju lehma valimine - VISS 2010 saab tänavu teoks hoopis 6. mail. Samal päeval on külastajate rõõmuks ka väike laat, kus müüakse nii koju ja aeda vajalikke taimi ja tarvikuid kui ka muid maa- ja käsitöötooteid. Reedest pühapäevani toimub laadamelu täismahus.


Üritus on külastajatele avatud
järgmiselt:
Neljapäeval, 6. mail kella 11-17

Reedel, 7. mail kella 9-17

Laupäeval, 8. mail kella 9-17

Pühapäeval, 9. mail kella 9-17

 

MIDA LAADAL MÜÜAKSE?

Lisaks senisest laiemale istutusmaterjali (seemned, taimed, istikud, vilja- ja ilupuud) müügile on suurenenud ka õuekujundamise kaupade osa. Näha, katsuda, kaubelda, tellida ja osta saab erinevaid piirdeaedu, aiaväravaid, aiavõrkusid, sõidu- ja kõnniteekatteid, aiavalgusteid, laias valikus aiamööblit, aia- ja suvemaju, saunu, suuri ja väikseid aiakiikesid, lehtlaid, basseine, purskkaeve, õuekaminaid, grillimistarvikuid, suitsuahje, puuskulptuure, sepiseid ning palju muud, mis ilusa ja õdusa koduaia rajamiseks vaja. Aiatehnikatki on valida üsna suures hulgas.

 

Eeloleva sügise loodetava saagi peale mõeldes on kohal ka õunapurustite ja –presside pakkuja. Müügil on erinevatesse hinnaklassidesse kuuluvad kasvuhooned.

 

Loomulikult ka istikuid...

Suur osa laadamüüjatest pakub kevadel muidugi istutusmaterjali. Arvukalt on väljas nii suvelillede kui ka püsilillede kasvatajaid. Jaheda kevade tõttu saab tänavu tavalisest hiljem maha panna seemneid, lille- ja tippsibulaid – nende müüjaid on laadal päris palju.

 

Moodi on läinud ripp-poti- ehk amplitaimed, mida pakuvad mitmed müüjad. Aina rohkem küsitakse pereviljapuid ehk selliseid istikuid, millele on mitu sorti võrasse poogitud. Väikese aia puhul on see otstarbekas lahendus. Saab kasutada nii vilja- kui ka ilupuuna. Aia juurde käib ka maasikapeenar – nendegi taimede müüjad tulevad laadale.

 

Kohal on ka hulk köögiviljaistikute kasvatajaid. Mõeldud on hekirajajategi peale – hekitaimede müüjaid tuleb kohale mitmest Eestimaa nurgast.

 

KA SELLINE TOIT, MIDA POEST EI LEIA

Muidugi on platsis ka mesindussaaduste, teravilja, piima, liha- ja puuviljatoodete ning kalamüüjad: erinevad meesegud, õietolm, suir, kohupiimad, juustud (sh kodumaised hallitusjuustud), suitsuvorstid ja -singid, vinnutatud lambaliha, astelpajutooted, sibulad, küüslaugud, naturaalsed ja kontsentreeritud mahlad, värsked, kuivatatud, soolatud ja suitsutatud kalad… Mitmeid taolisi kaupu poest ei leia.

 

Traditsiooniliselt ei müüda Luigel uusi ega kasutatud riideid, jalanõusid, vanavara, aiandusega mitteseotud tööstuskaupa.

 

MINILOOMAD TAAS PLATSIS

Lastele pakuvad kindlasti huvi miniloomad ja linnud: küülikud, sead, kitsed, hobused, kanad, tavaloomadest lambad talledega. 6. mail saab uudistada suures valikus lehmi.

 

SÕPRADE KOHTUMISPAIK

Luige üritus on kujunenud sõpradele meeldivaks kohtumispaigaks: seltskondadena tullakse ja nauditakse laadamelu, tehakse sisseoste, võetakse kehakinnitust… Kuna viimane laadapäev kattub traditsiooniliselt emadepäevaga, siis meelelahutuse poolelt oleme selle olulise tähtpäeva jäädvustamisele mõelnud...

 

KÜLASTA LAATA JUBA ESIMESTEL PÄEVADEL!

Kes on huvitatud võimalikult suurest sortide ja muude kaupade valikust, peaks laata külastama juba esimesel täismahus päeval, s.o reedel, 7. mail: varasemad kogemused on näidanud, et mitmedki nõutavad sordid saavad õige varakult otsa. Pealegi on reedel külastajaid hõredamalt ning müüjal jääb rohkem aega ka nõu anda.

 

LAADAL ON MÕNUS RAHVALIK MEELELAHUTUS:

reedel esineb ansambel MEHED EI NUTA

laupäeval toob vaheldust Kreeka muusika ansambel ZORBAS

pühapäeval pakub emadepäeva meeleolu laulustuudio MARGARITA JA LAPSED.  Ettekandele tulevad "Laulud emale". Lisaks esinevad Marko Matvere ja VÄIKESTE LÕÕTSPILLIDE ÜHING.


Lapsi lõbustab paljudele juba tuttav kloun.

 

Laadajuht on ka sel korral Peep Raun.

Loe lisaks ürituse kohta: www.toukari.ee/naitused

 

Allikas: OÜ Eesti Tõukari


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.