Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
70 protsendil tarbijatest kuulub süda kodumaisele toidule (2010-04-19 21:40:11)


70 protsenti tarbijatest eelistab poes käies kodumaist toidukaupa, mida peetakse Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt teiste riikide toodetest usaldusväärsemaks.

Kodumaise toidukauba eelistamine on samal tasemel püsinud viimased kaks aastat. 87 protsendi inimeste arvates on Eestis toodetu alati usaldusväärne ning ühegi teise riigi kaupu nii palju ei usaldata. Kindlamad ollakse ka Põhjamaadest pärit toodetes.

Kodumaiseks toidukaubaks peetakse peamiselt Eestist pärit toorainest valmistatud toodangut. Samas on viimaste aastate lõikes kodumaisus inimeste ostuotsuseid mõjutavates tegurites pisut langenud ning tähtsamaks on saanud sooduspakkumised.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on jaanuaris läbi viidud küsitluste tulemused igati head. ,,Arvestades kaupade vaba liikumist ning poodides valitsevat kaubaküllust, on 70protsendine kodumaise eelistamine väga hea tulemus“ rääkis Seeder. ,,Oleks küsitlus läbi viidud märtsis või aprillis, oleks see näitaja kindlasti suurem.“

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 19.04.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.