Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnukevad Läänemaal (2010-04-18 00:16:10)


Kas teadsid, et Nõva metsades võib kohtuda kolme kanalisega - laanepüü, tedre ja metsisega? Või et Läänemaa on "kuremaakond"? Parimatel septembriõhtutel võib näha suurte ahelikena lahe äärde kogunemas üle kümne tuhande sookure.

Kas oled kuulnud, et Läänemaal, kahel pool Matsalu lahte, paikneb Eesti suurim rahvuspark, mida tuntakse vähemal või rohkemal määral kogu maailmas? Kevadeti ja sügiseti rändab läbi Matsalu miljoneid vee- ja rannikulinde.

Parim viis romantilise elamuse saamiseks on sõita linnakärast eemale ja minna loojangu eel paadiga Kasari jõe suudmesse. Roostiku vahel käib õhtuti vilgas elu. Siin tiirutavad roo-loorkullid ning mustviired, teinekord sumab läbi vee mõni põder või ujub üle jõe kobras. Samuti võib kuulda väga erinevaid põnevaid hääli. Pudelisse puhumist meenutavad hüübi hüüded, katkematu roo-ritsiklindude siristamine ning teiste värvuliste kontsert muudab kevadõhtu Kasaril omaette elamuseks.

Linnuvaatlus pole pelgalt tõsiste teadusemeeste pärusmaa. Miljonite inimeste jaoks üle maailma on linnuvaatlus väga populaarne hobi või lausa kirg. Linnud ümbritsevad meid peaaegu kõikjal ja linnuvaatlus on kahtlemata elamus. Kuid sageli ei ole meil looduses olles aega, et ümbritsevasse süveneda - kuulata, näha, kogeda... Või kui näemegi looduses mõnda põnevat lindu või looma, ei oska me iseseisvalt talle kuidagi õiget nime leida. Ka varahommikuti ärkamisest ja õues päikese tervitamisest oleme võõrdunud. Nii juhtubki, et kõik oluline jääb märkamata, sest just päikesetõusu ajal rõkkab metsaalune lindude laulust ja põldudel võib kohata metskitsi, sigu, põtru, rebaseid. Karu või ilvesega kohtumiseks peab juba pisut rohkem õnne olema, kuid seegi pole võimatu.

Estonian Nature Tours kutsub huvilisi osalema linnu- ja loodusretkedel Lääne-Eesti looduses. Retki juhivad väga head loodusetundjad, kelle abiga saab meid ümbritsev elu teise tähenduse.

- Saagem tuttavaks metsakanadega

- Linnukevad Matsalus

- Ööhääled roostikus

- Romantikapakett "Öös on hääli"

- Päev Matsalu Rahvuspargis

- Loodusretk Kesselaiule

- Avasta Osmussaar

- Kanuumatkad Matsalu Rahvuspargis

- Taimeretked, perepaketid...

Hind alates 450 kr inimese kohta.

Retkele registreerimiseks tuleb sõprade või perega sobiv kuupäev kokku leppida ja korraldaja poole pöörduda:
Linnuse tee 1, Lihula 90303, Läänemaa
tel 477 8214, 5349 6695
e-post info@naturetours.ee

koduleht www.naturetours.ee.

Marika Mann, OÜ Kumari Reisid

17.04.2010


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.