Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodukaku veebikaamera töötab taas (2010-04-15 11:50:40)

 
Eelmisel aastal kuulsust kogunud Eesti Ornitoloogiaühingu aasta linnu, kodukaku, esipaari pesaõõs on taas veebikaamera abil jälgitav. Seekord sisustab kodukaku kodulage jaanuaris paigaldatud Mobotixi kahel režiimil töötav kaamera: päeval on võimalik vaadata loomuliku valgusega värvilist pilti ja öösel infrapunavalguse abil must-valget pilti. Kakkude pesaelu on võimalik jälgida Eesti Ornitoloogiaühingu kodukaku veebilehel www.eoy.ee/kodukakk/kakukaamera ja looduskalender.ee vahendusel
www.looduskalender.ee/node/7130.

Eelmisel aastal munes emaslind esimese muna juba 1. märtsil, mis on tavapärasest paar nädalat varem. Tänavune lumerohke ja külm talv oli saatuslik paljudele kodukakkudele, kuid õnneks mitte meie tuttavatele.


Eelmisel aasta looduskalender.ee foorumis Klausiks ja Klaaraks nimetatud kakupaar on täie tervise juures ning pesitsevad samas õõnsuses, kus eelmiselgi aastal. Tänavu hakkasid nad pesas käima alles märtsi keskel ja pesitsemise märke polnud näha. Üllatuslikult muneti 6. aprillil pessa aga esimene muna, millele järgnesid järgmised 9., 11. ja 14. aprillil.

 
Eelmisel aastal oli kurnas viis muna, millest ühe varastas metsnugis ja mais sai tuule tiibadesse neli kakupoega. Vaadake, kuidas Klausil ja Klaaral läheb tänavu!

Kodukaku veebikaamera paigaldamisel ja pildi edastamisel on partneriteks EENet, Keskkonnaamet ja Beta Grupp OÜ.

Lisateave: Riho Kinks, 508 6690.

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu ja looduskalender.ee 15.04.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.