Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus muutis kanalisatsiooniehitiste veekaitsenõudeid (2010-04-15 11:35:55)


Kolmapäeval, 15. aprillil kiitis Vabariigi Valitsus heaks määruse muudatused, mis täpsustavad kanalisatsiooniehitiste veekaitsenõudeid.

Määruses on sätestatud veekaitsenõuded kanalisatsiooniehitiste kui potentsiaalselt ohtlike reostusallikate kohta, et tagada nende vajalik töökindlus ning ära hoida või leevendada suublate reostumisriski.

Määruse muudatused on tingitud vajadusest liigitada erinevaid reoveepuhastuse tehnoloogiaid tulenevalt erinevate reoveepuhastite tehnoloogiate arengust ja ehituspraktikast. „Arendatud on uudseid reoveepuhastustehnoloogiaid, mis ei ole kehtiva määruse sätetega hõlmatud,“ ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Hendrik Põldoja. „Seega parandatakse täiendavalt määruse muudatusega kitsaskohti, mis on ilmnenud määruse rakendamisel praktikas,“ täpsustas ta.

Eelnõu kohaselt täpsustatakse puhastite liigitust suurpuhastiteks, väikepuhastiteks ja omapuhastiteks ehk kohtpuhastiteks. Samuti täiendatakse reoveepuhastite tüüpe.

Veel täpsustatakse kuja mõistet ja kehtestatakse piirangud kuja alal lubatud rajatistele ja ehitistele. Kuja ehk kanalisatsiooniehitist ümbritsev puhverala on vajalik selleks, et vältida reostuse ja haigustekitajate mõju inimese tervisele ja tema varale. Kuja ulatus sõltub pinnasest, reoveepuhasti koormusest, reovee puhastamise viisist ja hulgast.

Muudatusega sätestatakse ka reoveepuhasti ja selle asukoha valiku kriteeriumid ning kehtestatakse reoveepuhasti hooldamise kohustus. Näiteks tuleb puhasti valikul silmas pidada majanduslikku otstarbekust, käitamiskulu, reovee füüsikalisi ja keemilisi omadusi, reovee kogust ja koostist, põhjavee kaitstust jne.

Määruse rakendamine võimaldab kokku hoida kulutusi, sest kui reoveepuhasti valikul arvestada muudetud nõudeid, siis selgub iga piirkonna jaoks majanduslikult ja keskkonnakaitse seisukohalt kõige otstarbekama lahendus.

Lisainfo: Hendrik Põldoja, Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist, 626 2861.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.04.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.