Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Igaüks saab põllumajanduspoliitika tulevikku kujundada (2010-04-14 17:09:05)


Euroopa Komisjon kutsub kõiki Euroopa Liidu elanikke avaldama oma arvamust Ühise Põllumajanduspoliitika (ÜPP) tuleviku kohta, sest see puudutab läbi toiduohutuse ja maastike kõiki inimesi.

“See ei ole ainult põllumajandusettevõtjatele suunatud poliitika, see on
ka teie poliitika,“ ütles põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Dacian Cioloş oma pöördumises. „Euroopa põllumajanduses tähtsustatakse eelkõige toiduohutust, kuid ka valdkondi, nagu maastik, tööhõive, keskkond ja  kliimamuutus. Andke meile teada, millised on teie vajadused ja ootused seoses Euroopa põllumajanduse ja maapiirkondade tulevikuga.“

Eesti Põllumajandusministeeriumi välissuhete ja arenduse asekantsleri Peeter Seestrandi sõnul alustati Eestis põllumeeste ja erinevate ühiskondlike organisatsioonidega arutelusid ÜPP tuleviku osas eelmisel  aastal. „Oleme juhindunud just põhimõttest, et põllumajanduspoliitika puudutab ühel või teisel moel kõiki inimesi,“ rääkis Seestrand. „Seetõttu on aruteludesse kaasatud inimesi väga erinevatest valdkondadest.“

Asekantsleri sõnul käib täna kõigis liikmesriikides oma seisukohtade kujundamine ning Eestis loodetakse selle tegevusega valmis saada aasta lõpuks. Sellele eelneb aga Euroopa Komisjoni tulevase ÜPP eri võimalusi hõlmav poliitikadokument, mis avaldatakse tänavu teisel poolaastal.

Euroopa Komisjon on inimestele arvamuse avaldamiseks loonud internetikeskkonna aadressil http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post 2013/debate/index_et.htm, kust leiab muuhulgas ka hulgaliselt fakte ja statistikat tänase põllumajanduspoliitika ja põllumajandusnäitajate kohta.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 14.04.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.