Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 15. nädalaks: reedest alates on oodata sademeid (2010-04-13 01:37:02)

 

Ennustus 13.-19.04.2010...

Alanud nädala esimesel poolel püsib päikesepaisteline kõrgrõhuala ilm. Alates reedest määravad ilma madalrõhualad ja sadude tõenäosus suureneb. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur on normilähedane, Lõuna-Eestis mõni kraad üle normi (norm 3…4 °C).

Teisipäeval määrab ilma nõrgenev kõrgrõhuala. Püsib sajuta, öösel on kohati udu. Tuul on muutlik ja pöördub päeval läänekaarde. Öösel on –4..+1, päeval 6.. 12, Lõuna-Eestis 14 °C, rannikul kohati 3..5 °C.

Kolmapäeval laieneb Skandinaavialt ida ja kagu suunas uus kõrgrõhuala. Puhub nõrk põhja- või loodetuul. Öösel võib kohati veidi sadada. Öösel on –4..+2, päeval 6..12, rannikul kohati 2..4 °C.

Neljapäeval kõrgrõhuala laguneb. Olulist sadu pole ette näha. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, päeval puhub külmalt merelt. Öösel on 0..-5, päeval 7…14, rannikul paiguti 2..4 °C.

Reedel läheneb Skandinaavia poolt madalrõhulohk, milles tekib tõenäoliselt osatsüklon Põhjalahe kohal. Vihma võimalus suureneb päeva jooksul. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse ja tugevneb veidi. Öösel on –4…+1, päeval 8…15, rannikul kohati 6 °C.

Laupäeval liigub tsüklon Põhjalahelt kirde poole. Selle edelaservas on sademete tõenäosus võrdlemisi suur. Puhub edela- ja läänetuul. Öösel on 0…-5, päeval 2…8 rannikul kohati 6 °C.

Pühapäeval on meist põhjapoolsetel laiustel ulatuslik madalrõhuala, millega võib liituda uus aktiivne kese, mis tekib Norra merel. Läänekaarte tuul kannab Eestisse jahedat ja niisket õhku. Ajuti võib sadada vihma või lörtsi. Öösel on –4…+1, päeval 2..9 °C.

Esmaspäeval tekib tõenäoliselt Läänemere lõunaosas uus osatsüklon ja liigub põhja poole. Tsükloni piires kogunevad suured temperatuuri kontrastid ja seepärast võib sadada nii vihma kui lörtsi. Tuul on muutlik, päeval võib pöörduda kirdesse ja põhja ning tugevneda. Öösel on –1…+3, päeval 1…6, Lõuna-Eestis võib tõusta 10..14 °C-ni.

Järgmine ülevaade 13. aprillil keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 12.04.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.