Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealad said täiendust (2005-06-30 18:22:36)


30. juunil kiitis Vabariigi Valitsus heaks viis õigusakti kaitsealade kohta. Kaitse alla võetakse Silmsi ja Orkjärve looduskaitseala ja Laulasmaa maastikukaitseala ning laiendatakse Türisalu ning Valgejärve maastikukaitsealade piire.

Silmsi looduskaitseala paikneb Järvamaal. Kaitseala eesmärgiks on säilitada ja kaitsta sealseid liigirikkaid madalsoid ning vanu loodusmetsi.

Laulasmaa, Türisalu ja Orkjärve kaitsealad jäävad Harju maakonna piiresse, Valgejärve ulatub ka Lääne maakonda Risti valda.

Laulasmaa maastikukaitseala loodi rannamaastiku, liivaranna, metsastunud luidete ning lubjakivipaljandite kaitseks.

Türisalu panga ja sealsete taimekoosluste säilitamiseks loodi kaitseala juba 1991. aastal. Uus kaitse-eeskiri laiendab selle praegusi piire, et kaitsta Eesti põhjarannikule iseloomulikke metsakooslusi, jättes need ehitustegevustest puutumata. Maastikukaitseala asub Harku ja Keila valdades.

Raba ja rabametsade, Viisusoo madalsookoosluste, haruldaste taimeliikide ning nende elupaikade kaitseks loodi Nissi vallas Orkjärve looduskaitseala.

Valgejärve maastikukaitseala, mis on mõeldud järve ning seda ümbritsevate soo- ja metsakoosluste kaitseks, asub Harju maakonnas Nissi vallas ning ulatub ka Läänemaale Risti valda. Territoorium on olnud osaliselt kaitse alla juba 1981. aastast.

Kõik eelpoolnimetatud alad on oma loodusväärtuste tõttu arvatud üleeuroopalise kaitstavate alade võrgustiku Natura 2000 alade hulka.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Ülle Harak, Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna juhataja kt, tel 626 2871, e- post ulle.harak@envir.ee

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.06.2005 pressiteade


Loe lisaks Natura 2000 kohta: www.aiandus.ee/loe.php?id=349


Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.