Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Matsalu 7. Loodusfilmide Festivali parimad filmid Tartu Keskkonnahariduse Keskuses, Kompanii 10 (2010-04-09 12:54:28)


Matsalu 7. Loodusfilmide Festivali parimad filmid Tartu Keskkonnahariduse Keskuses, Kompanii 10

 

Teisipäeval, 13. aprillil 2010 kell 18.00

Raisakotkastel on tiivad/ Vultures Have Wings Režissöör Marcus Negrão, Andre Rangel (Brasiilia, 15 minutit). Festivali parima režii auhind kategoorias "Inimene ja loodus". Kõike saab ümber töödelda. Muuhulgas saab muuta ka ideid, tegevusi; ka inimeste saatus on mõjutatud muutuvast ajast. Film jutustab sellest, kuidas Brasiilia külaelanikud võitlevad prügiga, mitte leppides enam minnalaskmise mentaliteediga. Ühiselt üritatakse oma elukeskkonda parandada.

Nähtamatu linnupildistaja / The Invisible Bird Photographer Režissöör Attila David Molnar, Zslot Macell Toth (Ungari; 25 minutit). Lindu on raske pildile saada. Võtta aga linnust täiuslik pilt, millel lind on tegemas midagi ennenägematut - see on peaaegu võimatu. Profiaparatuur, kogemus ja põhjalik lindude tundmine on esmased tingimused, kuid kaugeltki mitte kõik, mis selleks vaja.

Elujõgi/ The River of Life Režissöör Igor Byshnev (Valgevene, 51 minutit). Jaa, hing tulvab ilust, igatseb aga veelgi rohkem - kogeda kogu maailma läbi Ilu. Nii ehk saaks ka Maailm lõpuks päästetud, pole tähtis, mida inimesed sealjuures mõtleksid.

Pilet 10.-/ 25.-. Tartu Loodusmaja õpilastele tasuta.

Festivali asutajad: Lihula vald, Eestimaa Looduse Fond, Matsalu Rahvuspark, Lihula Kultuurimaja.

7. Matsalu Loodusfilmide Festival toimus Lihulas 16. - 20. septembrini 2009. Filmid võistlesid sel aastal kahes kategoorias: "Loodus" ja "Inimene ja loodus". Festivali eesmärk on tutvustada ning tunnustada uusi loodusfilme ja nende tegijaid, soodustada loodusfilmide levi ning tutvustada looduslähedast ja säästvat elulaadi.

Matsalu Loodusfilmide festivali interneti koduleht www.matsalufilm.ee Tartu Keskkonnahariduse Keskuse saalis saab iga kuu teisel ja neljandal teisipäeval vaadata festivali filme. Kuni kevadeni pakume võimalust osa saada suurepärastest loodusfilmidest ka neile, kes Lihulasse festivalile ei jõudnud.

 

Allikas: Tartu Keskkonnahariduse Keskus 09.04.2010


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.