Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Paide sai uue veevärgi ja kanalisatsiooni (2010-04-01 16:41:32)


Täna, 1. aprillil avas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Paides EL Ühtekuuluvusfondi projekti raames vastvalminud ühisveevärgi ja kanalisatsiooni projekti.

Paide vee- ja kanalisatsioonirajatiste rekonstrueerimise ja laiendamise projekt on üks osa Pärnu jõe vesikonna Pärnu ja Paide veeprojektist.

Projekti tulemusena said Paide linna ja seda ümbritsevate Sillaotsa ja Kriilevälja külade elanikud puhtama joogivee ja euronõuetele vastava kanalisatsioonisüsteemi, mis vähendab oluliselt reostust keskkonnale. Samuti suurenes põhjavee tarbimise efektiivsus, sest ühisveevärgi veekaod on nüüd oluliselt vähenenud.

Projekti käigus rajati Paide linnas ja selle ümbruses kokku 32,7 km veetorustikku, 35,2 km kanalisatsioonitorustikku, 16 reoveepumplat, rekonstrueeriti 2 reoveepumplat. 742 kinnistule loodi veevärgiga liitumisvõimalused ja 631 kinnistut said nõuetekohased kanalisatsiooniühendused.

„Hea, et Paide on saanud Keila kõrval teiseks linnaks Eestis, kus pea kõikidele elanikele on tagatud liitumise võimalus ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Tänu sellele saavad elanikud tarbida kvaliteetset ja tervisele ohutut joogivett ning reovesi ei saasta enam keskkonda,“ märkis ta.

Projekt sai rahastamisotsuse Euroopa Komisjonilt 2004. aasta lõpus. Esialgselt oli Paide alamprojekti maksumuseks planeeritud üle 110 miljoni krooni. Tegelikud kulud projekteerimisele, ehitustöödele ning omanikujärelevalvele küündisid aga kokku 252 miljoni kroonini. Lisaks EL Ühtekuuluvusfondile rahastas projekti Keskkonnaministeerium riigieelarvest, SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ning AS Paide Vesi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 01.04.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.