Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ümberkorraldustest SA Eestimaa Looduse Fondi valitsemisalas (2010-04-01 11:59:34)


31. märtsi otsusega kinnitas ELFi juhatus plaani teha ettepanek ELFi, Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnaameti ja RMK ühendamiseks ning sellega seonduvalt saadeti vastav ettepanek Vabariigi Valitsusele ja koostati ettepanekud teiste seaduste muutmise seadustele.

Läbirääkimised on toimunud kõigi Riigikogu fraktsioonidega, kes on põhimõtteliselt kiitnud heaks Keskkonnaministeeriumi, ELFi, Keskkonnaameti ja RMK ühendamise ja sellega seonduva Vabariigi Valitsuse vastava seaduse ja teiste seaduste muutmise seadused.

Vastav muudatus kõrvaldaks enamuse keskkonnaprobleemidest Eestis ja seeläbi jõuaks Eesti kiiresti maailma kõige keskkonnasõbralikumate riikide hulka.

ELFi juhatuse esimees Jüri-Ott Salm: "Muudatus on kindlasti väga positiivne ja aitaks kaasa Eesti inimvara säilimisele - väheneb närvikulu ja ajakulu loodusega  tegelemiseks. Keskkonnakaitse on ka rahaliselt kulukas, mis tähendab, et sama tegevus mitmes asutuses ei ole majanduslikult otstarbekas. Seetõttu otsustasime asutused liita. Samuti saaks siis ühiskond taas kord rahulikult kontsentreeruda majanduse ülesehitamisele ja seatud eesmärkidele - jõuda kõige rikkamate riikide hulka maailmas".

Mitmete asutuste liitmine võimaldab kokkuhoidu nii hoonete kui ka muu vara arvelt. Uus liitasutus jätkab tööd ELFi praegustes ruumides Tartus (Riia 185a).

Ümberkorraldused juhatas sisse 1. aprillist Keskkonnaministeeriumi haldusalas tööd alustav Keskkonnateabe Keskus, mis on loodud Keskkonnaministeeriumi Info-ja Tehnokeskuse ning Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse baasil.

"Info-ja Tehnokeskus ning Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskus on sarnaste ülesannetega asutused, tegeldes keskkonnaandmete kogumise ja haldamisega," ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. "Andmekogude pidamine ja arendamine on aga kulukas, mis tähendab, et sama tegevus kahes asutuses ei ole majanduslikult otstarbekas. Seetõttu otsustasime asutused liita," märkis minister.

 

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 01.04.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.