Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erametsaliit tunnustab parimaid metsamajandajaid (2010-03-30 17:48:38)


Eesti Erametsaliit kuulutab välja konkursi parimate talumetsade majandajate leidmiseks, keda autasustada juuli lõpus toimuvatel Jäneda Talupäevadel. Parima talumetsamajandaja konkurssi on Erametsaliidul kujunenud pikaajaliseks traditsiooniks - tänavu toimub konkurss juba 17. korda.

Konkursil osalevad nii suured, kui väikesed metsaomanikud, osalejalt eeldatakse, et ta on mõne metsaomanikke ühendava seltsingu või ühingu liige, tegeleb kohaliku elu-olu arendamisega, on seotud mõne metsandusliku projektiga (nt PEFC sertifikaadi omandamine, taastuvenergia/bioenergia jmt), on andnud oma metsale lisandväärtuse (nt puhkerajatised, loodussaaduste varumine).



Talumetsamajandajate konkursil hinnatakse:

· Raietöödel kvaliteeti ja metsamajandamise kavas planeeritu täitmist. Lageraietele seemnepuude jätmist, elujõulise järelkasvu säilitamist, raiejäätmete koristamist, bioloogilise mitmekesisuse säilitamiseks vajalikke nõuete täitmist.

· Metsa taastamisel raielankide uuenemist ja metsamajandamise kavas planeeritud hooldamistööde kvaliteeti.

· Metsaparandamisel kuivendamise vajadust, teede korrashoidu ja kraavide puhastamist.

· Majandamisel varutud puidu kvaliteeti ja üldist tulukust.

Piirkondlikud tugiisikud koos maakonna kohalike organisatsioonidega valivad välja piirkondade parimad, keda omakorda hindab Eesti Erametsaliidu moodustatud komisjon ja valib esimesed kolm, kelle hulgast valitakse konkursi võitja.

Erametsaliit ootab täidetud ankeete 24. maiks e-postil: kristel.arukask@erametsaliit.ee<mailto:kristel.arukask@erametsaliit.ee> või Eesti Erametsaliit Mustamäe tee 50, 10621 Tallinn.

Ankeedi leiab siit: http://www.eramets.ee/?op=body&id=397

 

Allikas: Erametsaliit.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.