Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 13. nädalaks: edelavool toob soojalisa (2010-03-29 15:25:22)

 

Ennustus ajavahemikuks 30.03.-5.04.2010...

Jätkuv edelavool kannab ookeanilt või Lääne- ja Kesk-Euroopast meile niisket ja suhteliselt sooja õhku. Soojema õhu saabumist on rohkem märgata Lõuna-Eestis, kus mitmel päeval tõuseb õhutemperatuuri maksimum üle 10 °C.

Teisipäeval tugevneb päeval Balti riikide kohal kõrgrõhuhari. Öösel sajab peamiselt Põhja-Eestis veidi vihma ja lörtsi, päeval sadu lakkab. Tuul pöördub edelast kagusse. Öösel on –2…+3, päeval +3…+7, Lõuna-Eestis kuni +10 °C.

Kolmapäeval on Briti saartel ja Põhjamerel süvenev tsüklon. Selle lohk sooja frondiga liigub päeval üle Eesti,kohati sajab vähest vihma. Ida- ja kagutuul tugevneb. Öösel on –3..+2, päeval +6..+12, Kagu-Eestis kuni 15 °C.

Neljapäeval on jahedam õhk lähenemas. Külm frondil, mis ulatub Läänemerelt kuni Musta mereni, tekivad väikesed osatsüklonid. Need võivad ka Eestisse tuua intensiivset sadu, saju tõenäosus on suurem saartel ja Liivi lahe ümbruses. Mandril püsib võrdlemisi tugev kagu- või idatuul, saartel võib tuul läände või loodesse pöörduda. Öösel on +1…+5, päeval +6…+12, Kagu-Eestis kuni 15 °C.

Reedel liigub jahedam õhk aeglaselt itta. Vihma tõenäosus suureneb. Puhub muutliku suunaga tuul. Öösel on +2…+6, päeval +2…+7, Kagu-Eestis võib veel tõusta 10 °C-ni.

Laupäeval või juba reedel tekib tõenäoliselt külmal frondil väike osatsüklon Eesti kohal. Selle tagalasse tungib põhjakaare tuulega jahe õhk ja vihm võib seguneda lörtsiga. Öösel on –1…+2, Kagu-Eestis kuni +5, päeval on +1…+6 °C.

Pühapäeval tugevneb Balti riikides kõrgrõhuhari. Sajud hõrenevad või lakkavad. Tuul pöördub kagusse. Selgineva taeva korral langeb öösel õhutemperatuur 0…-3-ni, päevasooja on 4…10, Lõuna-Eestis kuni 13 °C.

Esmaspäeval võib Kesk-Euroopast meile jõuda suhteliselt soe, kuid niiskem õhk. Aeg-ajalt sajab vähest vihma. Puhub kagutuul. Öösel on +1..+5, päeval 5..10, Lõuna-Eestis kuni 15 °C.

Järgmine ülevaade 30. märtsil keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 29.03.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.