Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas LIFE projektitaotluste vastuvõtmine (2005-06-22 15:02:36)

Keskkonnaministeerium alustas Euroopa Liidu keskkonna koostööprogrammi LIFE projektitaotluste vastuvõtmist kahes valdkonnas - LIFE-Nature (loodus) ja LIFE-Environment (keskkond).

Life raames saavad taotlusi esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud.
LIFE-Nature raames peab projekti maksumus olema vähemalt 500 000 EUR, Euroopa Liidu panus projekti on kuni 50%. Erandina rahastatakse kuni 75% ulatuses projekte, mis käsitlevad esmatähtsaid elupaiku või esmatähtsaid väljasuremisohus olevaid liike (loodus- või linnudirektiivi mõistes).

Taotluse tegijale on esmaseks nõudmiseks suutlikkus projekti läbi viia ning riiklike institutsioonide heakskiit ja eesmärkide ühtimine. Projektid tuleb esitada kolmes eksemplaris Keskkonnaministeeriumisse:

LIFE-Nature osas 30. septembriks 2005. a. looduskaitse osakonda (kontakt: Lilika Käis).
LFE-Environment osas 31. oktoobriks 2005. a. strateegia ja investeeringute osakonda (kontakt: Henn Pärnamets).

Projektitaotlustele esitatavad nõuded on toodud LIFE kodulehel:
http://europa.eu.int/comm/environment/life/funding/index.htm. Taotlused tuleb vastavalt LIFE nõuetele esitada inglise keeles.

LIFE Nature eesmärk on aidata kaasa Euroopa Liidu looduskaitsedirektiivide (linnudirektiivi ja loodusdirektiivi) elluviimisele looduslike elupaikade ja liikide säilitamisele ja taastamisele ning Natura 2000 võrgustiku loomisele. LIFE-Environment on ellu kutsutud uuendusliku tehnika ja meetodite edendamiseks ning pilootprojektide kaasrahastamiseks. Koostööprogrammi LIFE üldine eesmärk on Euroopa Liidu keskkonnapoliitika arengu toetamine.

Eestis on varasematel aastatel 70% projektitaotlustest tulnud riigiasutustest (vallad, maakonnad, kaitsealad jt) ning ülejäänud valitsusvälistest organisatsioonidest ja mittetulundusühingutest. Eelmistel aastatel on meil LIFE raames rahastatud näiteks Euroopa naaritsa asurkonna taastamist, konnakotkaste ja musta toonekure kaitset Eestis, Kõpu poolsaare Natura 2000 elupaikade kaitse korraldust jpm.

Seekord on harjumuspärase LIFE programmi raames võimalik vahendeid taotleda viimast korda. Järgmisest aastast läheb käiku juba uus instrument LIFE+, mis on suunatud rohkem institutsionaalse suutlikkuse tõstmisele. Lisaks ei ole sel aastal enam kavas rahastada LIFE-Cooperation (koostöö) projekte.

Life-Nature projektide koostamisest huvitatutele jagavad Keskkonnaministeeriumis nõu 22. juulil 2005 Euroopa Komisjoni LIFE nõuandva üksuse (Nature Link) esindajad Marita Arvela ja Mats Eriksson. Huvitatutel palume end registreerida meiliaadressil lilika.kais@envir.ee 20. juuliks 2005.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.06.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.