Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati nõuande- ja teabeleviteenuste toetamise tingimused (2005-06-21 21:19:08)

 

Riigi Teatajas ilmus põllumajandusministri 3. juuni määrus, kus on kirjas Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.8 "Nõuande- ja teabeleviteenuste toetamine" toetuse saamise tingimused.

Nõuande- ja teabeleviteenuste pakkumise eesmärgiks on arendada põllumajandust kompetentse nõuande pakkumise abil ning põllumajandustootjatele olulise teabe levitamise kaudu. Meetme kitsamateks eesmärkideks on nõuandeteenuste pakkumise süsteemi väljaarendamine ning põllumajandustootjale nõuande- ja teabeleviteenuste osutamise toetamine.

Meede annab võimaluse osaliselt hüvitada individuaalse nõuandeteenuse maksumust, mis põhistaks põllumajandustootjaid oma majandustegevuse arendamiseks atesteeritud või kutsekvalifikatsiooniga konsulenti kasutama.

Toetatavateks tegevusteks on nõuandekeskuse starditoetus, toetus põllumajandustootjale individuaalse nõuandeteenuse ostmiseks ning toetus üleriigilise või maakondliku infopäeva korraldamiseks. Meetme raames saavad nõuandekeskuse starditoetust taotleda põllumajandusministri poolt tunnustatud nõuandekeskused ning infopäeva korraldamise toetust juriidilised isikud, kes tegelevad nõuande-, teabelevi- või koolitusteenuse osutamisega. Nõuandetoetust saavad taotleda põllumajandustootjad, ainult sellise nõuandeteenuse maksumuse osaliseks hüvitamiseks, mis on osutatud põllumajandusministri poolt tunnustatud nõuandekeskuse poolt.

Nõuandekeskuse starditoetuse maksimaalne summa on kuni 124 000 krooni - avaliku sektori poolne toetusmäär on seejuures kuni 100%. Nõuandetoetust antakse kuni 9000 krooni ühe taotleja kohta aastas, 75%-lise avaliku sektori toetusmäära juures. Üleriigilise infopäeva korraldamise puhul on summa kuni 15 000 krooni ühe kalendripäeva kohta ning toetuse määraks kuni 100%. Maakondliku teabepäeva puhul on need numbrid vastavalt 12 000 ja 80%. Meedet finantseeritakse Euroopa Põllumajanduse Arendus ja Tagatisfondist (EAGGF).

Aastatel 2005-2006 on EL struktuurifondide raames nõuande- ja teabeleviteenuste toetust võimalik anda 51,6 miljoni krooni ulatuses.

Toetustaotluste vastuvõttu plaanib Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) alustada juulis. Taotluste vastuvõtu täpse kuupäeva annab PRIA teada hiljemalt 30. juunil.

Lisateave: Ove Põder, PM teadus- ja arendusosakond, tel 625 6290; e-post ove.poder@agri.ee
Margus Palu, PM avalike suhete osakond, tel 625 6524; e-post margus.palu@agri.ee

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 21.06.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.