Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noorte fotokonkursi "Elu on Maal" võitjad selgunud (2005-06-21 12:07:24)

 

Noorte fotokonkursi "Elu on Maal" korraldasid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Maaelu Edendamise Sihtasutus ja Fotobrigaad OÜ.

 

I preemia Canon PowerShot G6 digitaalkaamera saanud Ülenurme Gümnaasiumi õpilase Kristiina Kure võidutöö ühendas maaelu ja optimistliku tulevikuvaate. Teise auhinna kanuumatka 6-le sai Kristel Mitt Pärnu Ülejõe Gümnaasiumist. Kolmas preemia ratsamatk 4-le läks Kaspar Avikule Käru Põhikoolist.

24.05.2005.a. välja kuulutatud fotokonkursil osalesid viie põhikooli õpilased Eesti eri piirkondadest - Tallinna Laagna Gümnaasium, Käru Põhikool, Ülenurme Gümnaasium, Vinni-Pajusti Gümnaasium ja Pärnu Ülejõe Gümnaasium. Osalejatele anti viiel maikuu päeval ülevaade fotokunsti põhitõdedest ja viidi ühepäevasele reisile tutvuma erinevate Eesti maaettevõtetega. Maaelu jäädvustati Pajumäe Talus, Pärna Ratsatalus, AS Saidafarmis, AS Tartu Agros, Uuetoa Talus, OÜ Viraitos ja OÜ Äntu Mõisas.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja noorte fotokonkursi "Elu on Maal" eesmärk oli suunata lapsi nägema maaelu objektiivselt ja avastama selle positiivsust. Tähtis on tunnetada maaelu isiklikul pinnal ja selle järgi kujundada vaateid ja suhtumist.

Fotode hindamisel arvestas zürii oskust tabada huvitavaid momente, detaile ja meeleolusid, mis iseloomustavad ja annavad edasi maaelu positiivsust. Lisaks kolmele auhinnalisele kohale selgus koduleheküljel www.epkk.ee/foto enim hindajate hääli saanud vaatajate lemmik ning kuulutati välja ka Fotobrigaad OÜ huumori ja loodusfoto eripreemiad.

Züriisse kuulusid Riigikogu maaelukomisjoni liige Jaanus Marrandi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja avalike suhete juht Marta Piigli, fotograaf Annika Haas ja SLÕhtulehe reporter Triin Thalheim.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.