Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti maaelu arengut kujundavas määruses arvestati Eesti ettepanekutega (2005-06-21 07:29:20)

 

20. juunil kiitsid Euroopa Liidu põllumajandusministrid Luksemburgis toimunud Ministrite Nõukogus üksmeelselt heaks maaeluarengu määruse perioodiks 2007-2013, mille lõpptekstis arvestati ka Eesti ettepanekutega.

“Tegemist on mahuka ja Eesti maaelu arengu seisukohalt väga olulise dokumendiga, mille üle on erinevatel tasanditel läbirääkimisi peetud juba eelmise aasta suvest saadik,” ütles Luksemburgis Ministrite Nõukogus Eestit esindanud põllumajandusminister Ester Tuiksoo. “Samas kinnitas määruse üksmeelne vastuvõtmine ka seda, et koostöö ELi riikide vahel on olnud põllumajandusministrite tasandil väga konstruktiivne,” lisas minister.

Eestil oli määruse eelnõu osas mitu sisulist ettepanekut, mis leidsid ka suures osas lõpptekstis arvestamist. Vastavalt meie ettepanekule kohandati kolme prioriteeditelje (põllumajanduse ja metsanduse konkurentsivõime tõstmine, keskkond ja maastik ning üldine maaelu areng) määrasid, NATURA toetuse maksmisel otsustati võtta arvesse ka kitsenduste tõttu saamata jäänud tulu, loobuti LEADER meetme reservist, toetatavate tegevuste hulka lisati maaparandusinvesteeringud ja lisandus innovatsiooni sisaldav meede.

”Sisuliselt annab see dokument ülevaate toetusmeetmetest, milliste rakendamisel saab kasutada kaasfinantseerimisena EL eelarvevahendeid,” ütles Tuiksoo. Samuti määrati ära vajalik administreerimise, seire ja hindamissüsteem ning rakendamise aluseks olevad strateegilised dokumendid.

Järgmise sammuna peab Euroopa Komisjon kinnitama detailsemad
rakenduseeskirjad ja ministrid EL maaeluarengu strateegia. Lähtuvalt eelnimetatud strateegiast töötavad liikmesriigid välja oma vajadusi arvestavad maaeluarengukavad.

Põllumajandusministeerium on juba alustanud määruse tutvustamist ning koostöös sotsiaal- ja majanduspartneritega Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 ettevalmistamist.

Heakskiidu saanud määruse eesmärkideks on põllumajanduse ja keskkonna konkurentsivõime parandamine. Samuti elukvaliteedi tõus ja majandustegevuse mitmekesistamine maal.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 21.06.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.