Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Kosovo alustavad põllumajanduskoostööd (2010-03-17 01:01:48)


Eesti ja Kosovo põllumajandusministrid allkirjastavad täna koostöölepingu, mis peaks tulevikus kaasa aitama kahepoolse kaubavahetuse käivitamisele ning annab Eestile võimaluse edendada oma teadmistega Kosovo põllumajandust.

Eesti ja kahe aasta eest iseseisvunud Kosovo vahel ei ole põllumajandusalast koostööd seni olnud, kahe riigi vahel ei ole olnud ka põllumajandussaaduste kaubavahetust. „Põllumajandus omab Kosovo majanduses väga suurt rolli ja seetõttu on meil võimalusi koostööks palju,“ lausus Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Seedri sõnul on Eesti jaoks ühest küljest oluline kaubavahetus, teisalt on meil head võimalused oma kogemusi jagada. „Arenguabi alane koostöö on meil juba väga hästi käivitunud Türgi ja Gruusiaga,“ lisas ta.

Kosovos on põllumajanduses hõivatud ligi 60 protsenti elanikkonnast, riigi pindalast on 53 protsenti põllumajandusmaa ning riigi sisemajanduse koguproduktist annab põllumajandustööstus 13 protsenti. Samas suure osa toidukaupu ja põllumajandussaadusi riik impordib, mis on võimaluseks Eesti ettevõtetele.

Eesti Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Kosovo põllumajandusminister Idriz Vehapi allkirjastavad põllumajanduskoostöö lepingu täna kell 17 Põllumajandusministeeriumis.

Lisainfo: Hindrek Riikoja, PM avalike suhete osakond, tel 625 6255, 5303 0865, e-post hindrek.riikoja@agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.03.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.