Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 11. nädalaks (2010-03-16 00:16:52)

 

Ilma ülevaade 16.-22.03.2010...

Nädala esimene pool on külm, ööpäeva keskmine õhutemperatuur on –5…-8 °C piires, mis on selle aja normist 3…4 °C madalam. Ilm muutub nädala lõpus, järjestikused läänetsüklonid toovad lörtsi ja vihma ning sulailma üle maa, kuid soojem ilm ei jää tõenäoliselt püsima.

Teisipäeval tagab loodevool Venemaal täituva tsükloni tagalas Läänemere ümbruses külma õhu kohaloleku. Lumesajuhood vahelduvad sademeteta perioodidega. Öösel puhub mõõdukas läänekaarte tuul, päeval pöördub loodesse ja tugevneb veidi. Öösel on külma –8…-14, kohati-16…-18, päeval on –2..-7 °C.

Kolmapäeval liigub öösel ja hommikul üle Eesti kõrgrõhuhari, päeval järgneb sellele nõrk madalrõhulohk. Tuul on öösel vaikne ning selge taeva korral võib öösel langeda -9…-15-ni, kohati –18… -21 °C-ni. Päeval sajab mitmel pool lund, edela- ja lõunatuul tugevneb, õhutemperatuur on 0…-6 °C.

Neljapäeval võib Põhja-Atlandil tekkida järjestikku mitu uut tsüklonit, mis suunduvad süvenedes Norra mere poole põhjustades Läänemeremaades tugevneva edelavoolu. Öö on veel külm ja vaikne, mitmel pool lumesadu. Päeval tugevneb kagu- ja lõunatuul, õhtul edelatuul. Sadu algab lume ja lörtsina, kohati tuiskab, tekib jäidet. Öösel on külma -6…-12, kohati –15, päeval tõuseb –3..+2 °C -ni.

Reedel liigub Skandinaavia ületanud tsüklon Soome kohale ning soojem õhk koos lörtsi ja vihmaga levib üle Eesti, päeval on olulise sajuta. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul, õhtuks pöördub tuul läände. Öösel on –3…+1, päeval 0…+5 °C.

Laupäeval ületab Skandinaavia järgmine tsüklon ja seegi kannab suhteliselt sooja õhku. Öösel sajab lund ja lörtsi peamiselt Lõuna-Eestis, päeval jätkub sadu lörtsi või vihmana. Öösel on 0…-5, päeval 0…+4 °C.

Pühapäeval liigub tsükloni kese üle Eesti itta. Sajab lörtsi ja vihma, õhtupoolikul lörtsi ja lund. Öösel puhub edelatuul, päeval on tuul muutlik, õhtuks pöördub loodesse.Õhutemperatuur on 0…+3, õhtuks langeb kergesse miinusesse.

Esmaspäeval määrab ilma itta suundunud tsükloni tagala. Aeg-ajalt sajab lund. Loodetuul tugevneb. Õhutemperatuur on 0…-3 °C.


Jälgige tajutavat temperatuuri tabelist: www.emhi.ee.

Järgmine ülevaade 16. märtsil keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 15.03.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.