Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Paides toimus maaelu arengu seminar (2005-06-17 18:54:46)

 

17. juunil toimus Paide Kultuurikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) korraldatud maaelu arengu seminar eesmärgiga käivitada laiapõhjaline arutelu uuel Euroopa Liidu programmperioodil 2007-2013 Eestile sobivate meetmete leidmiseks.

Maaelu arengu seminaril analüüsiti Eesti Euroopa Liidu liikmelisuse mõju maaelu arengu aspektist. Samuti käsitleti EL maaelu arendamise raamistikku aastateks 2007-2013 ning toimus Eesti maaelu arengu strateegia ideede arutelu.

Seminarist võtsid osa Riigikogu fraktsioonide esindajad, EPKK liikmed, kohalike omavalitsusüksuste esindajad, Ühiskondliku Leppe SA maaelu toimkond ja põllumajandusministeeriumi ametnikud. Ettekanded andsid ülevaate maaelu arengust Eestis Euroopa Liiduga liitumise järel, põllumajandussaaduste tootmisest ja turustamisest ning EL maaelu arengu määruse raamistikust ja programmeerimise ajakavast.

Maaelu arengu seminari raames toimus paneeldiskussioon, millest võttis osa ka põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Minister kinnitas seminari avasõnavõtus, et Eesti maaelu arengu strateegia planeerimine on protsess, kuhu peavad olema kaasatud kõik meie partnerid, sest lähiajal tehtavad otsused mõjutavad otseselt Eesti maainimese elu järgmised seitse aastat.

"Maaelu arengu reform, mille üle me täna arutleme, on jõudmas oma lõppfaasi," ütles minister Tuiksoo ja lisas, et Eesti on eelnõus saavutanud mitmeid meile olulisi muudatusi: Komisjon on valmis kohandama prioriteeditelgede määrasid, võtma NATURA toetuse maksmisel arvesse ka saamata jäänud tulu, loobuma LEADER reservist, toetatavate tegevuste hulka on lisatud maaparandusinvesteeringud ning lisandunud on innovatsiooni sisaldav meede.

Maaelu arengu reformi eesmärkideks on põllumajanduse ja keskkonna konkurentsivõime parandamine. Samuti elukvaliteedi tõus ja majandustegevuse mitmekesistamine maal.


Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 17.06.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.