Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Astellaria reisibüroo viib vaatama pojengide kollektsiooniaeda ja roosi-ilu (2005-06-17 07:32:20)

Astellaria reisibüroo kutsub pühapäeval, 26. juunil aiandusreisile Tartumaale, kus külastatakse pojengikollektsioone Sulev Savisaare aias ja Tartu ülikooli botaanikaaias. Minnakse ka Tartu puukooli rosaariumi. Võimalus on istikuid kaasa osta.


POJENGIDE KOLLEKTSIOONIAIAD JA TARTU PUUKOOL

Giid on Sulev Savisaar.

Varakevadised sibullillede reisid Lätimaale osutusid populaarseteks ja tekkis huvi tutvuda tuntud lillekollektsionääri Sulev Savisaare pojengide kollektsiooniga.

Pühapäeval, 26. juunil algab reis Tallinnast Sakala parklast kell 8.30.

Kõigepealt külastatakse Tartu puukooli, kus tutvustatakse puukooli ja on võimalus istikuid kaasa osta.

Tartu puuukooli territooriumil alustati istikute kasvatamist juba 1960. a. Puukool on kuulunud Tartu Metsamajandi ja Eesti Metsainstituudi koosseisu. Alates 1997. a märtsist tegutseb puukool aktsiaselts Tartu Puukool nime all. Puukool kasutab 31,15 ha suurust ala Tartu linna serval. Tootmises on ligi 200 erinevat puu- ja põõsaliiki ning sorti. Istikud on valdavalt eestimaise päritoluga ja seega talvekindlamad.

Seejärel külastatakse Tartu ülikooli botaanikaaeda Laial tänaval Suur-Emajõe paremal kaldal. Sulev Savisaar tutvustab botaanikaaia pojengide kollektsiooni, kus on ligi 250 sorti.

Tartu ülikooli botaanikaaed on õppebaas üliõpilastele, õpilastele ja aia külastajatele botaanika, aianduse ning loodushariduse alal. Suurt rõhku pannakse aiakujunduslikele võtetele, muutmaks aiandust külgetõmbavaks ja arvestatavaks kodukaunistamise võtteks ning huvialaks. Botaanikaaia tegevuste uuemaks suunaks kujuneb haruldaste, kaitsealuste ning teadus- ja kultuuriväärtuslike taimede seemnepanga organiseerimine ja tööle rakendamine. Botaanikaaed haldab ja täiendab pidevalt eestikeelsete taimenimede andmebaasi.

Järgneb lõunasöök Waide motellis (sisaldub hinnas).

Sulev Savisaare kollektsioonaia külastamine Tartumaal.

Seal leidub u 100 sorti pojenge.

Reisi hind on 440 kr. See sisaldab bussireisi algusega Tallinnast, objektide külastustasud, giidi teenuseid ning lõunasööki.

Registreerimine Astellaria reisibüroos.

Tel 630 9244, 502 7955 või e-posti aadressil: info@astellaria.ee.

Soovijatele saadetakse arve. Maksta saab ka otse Astellaria OÜ kontole 1120287760 Hansapanka, märgusõna Pojengid.

Allikas: Astellaria Reisibüroo

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.