Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brüsselis toimub keskkonnanõukogu (2010-03-12 15:02:40)


Esmaspäeval, 15. märtsil osaleb keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Brüsselis EL keskkonnanõukogu istungil, kus on kavas arutada strateegia "Euroopa 2020" keskkonnapoliitika teemasid ning leppida kokku Euroopa Liidu bioloogilise mitmekesisuse eesmärkide osas ja Kopenhaageni kliimakonverentsi järelmeetmetes.

Keskkonnanõukogus tehakse ettevalmistusi 25.-26. märtsil toimuvaks Euroopa Ülemkogu kohtumiseks, kus võetakse üldine seisukoht Euroopa majanduskasvu ja tööhõive strateegia kohta ja seatakse peaeesmärgid. Lissaboni strateegia jätkustrateegia peaks keskenduma majanduskasvule ja tööhõivele, kuid võtma senisest enam arvesse majanduse mõju keskkonnale, sh kliimamuutustele. „Toetame uue strateegia koostamist, mis ühendab senisest paremini keskkonna-, majandus- ja sotsiaalsfääri,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, täpsustades, et keskkonnasäästliku majanduse edendamine on üks esimesi jätkusuutliku arengu eeldusi. Strateegia on kavas vastu võtta juunis.

Ministri sõnul tuleb konkurentsivõime suurendamisel keskkonnapoliitika eesmärkide seadmisel aluseks võtta kokku lepitud Euroopa Liidu kliimaeesmärkide täitmine, kuid tähelepanuta ei tohi jätta ka vajadust vähendada muid keskkonnakoormust ja ülearust ressursikulu põhjustavaid tegureid. „Oleme seisukohal, et keskkonnapoliitikale olulised teemad leiaksid strateegias “Euroopa 2020” vajalikku tähelepanu ning nende tõhusaks ja tasakaalustatud edendamiseks tehakse koostööd teiste nõukogu koosseisude ja nende komiteedega,“ märkis keskkonnaminister.

Kohtumisel on kavas võtta vastu ka eelmise aasta lõpus Kopenhaagenis toimunud kliimakonverentsi tulemusi käsitlevad järeldused. „Eesti toetab nõukogu järelduste vastuvõtmist, seejuures peaks uus kliimalepe toetuma olemasolevale õiguslikule raamistikule ning sisaldama Kyoto protokolli kõiki põhielemente,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Keskkonnaministrid võtavad istungil vastu nõukogu järeldused, mis suunal tuleks edasi liikuda pärast 2010. aastat nii ülemaailmsel kui EL tasandil bioloogilise mitmekesisuse kaitsmise temaatika osas.

Lisaks toimub keskkonnanõukogus poliitiline mõttevahetus määruse eelnõu osas, millega soovitakse kehtestada uute väikeste tarbesõidukite heitenormid. Eesti toetab pikaajalise eesmärgi 135 g CO2/km seadmist aastaks 2020, kuna see aitab vähendada transpordisektori CO2-heitmeid.

Samuti soovivad EL liikmesriikide esindajad kohtumisel kinnitada mullakaitse direktiivi eduaruande, mille heakskiitmist ka Eesti toetab.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.03.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.