Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnahariduse edendamise ring laieneb (2010-03-11 11:59:15)

 

Keskkonnaamet allkirjastas keskkonnahariduse edendamiseks koostöölepped Pärnu loodusmaja, RMK Sagadi metsakeskuse, Pühalepa vallavalitsuse ja Võrumaa kutsehariduskeskusega. Koostöös soovitakse erinevatele sihtgruppidele (nii õpilastele kui täiskasvanutele) korraldada keskkonnahariduslikke üritusi, viia läbi õppekava täiendavaid õppeprogramme ja erinevaid projekte, vahetada informatsiooni, aidata kaasa olemasolevate vahendite efektiivsemale kasutamisele ja leida võimalusi täiendavateks ressurssideks keskkonnahariduse edendamisel.

"Kui ühendame jõu teiste keskkonnaharidust kujundavate asutuste ja organisatsioonidega, siis tugevdame keskkonnahariduse võrgustikku Eestis ja areneme koos, õppides üksteise kogemustest. Tegutseme ju üheskoos selle nimel, et kõik Eesti elanikud väärtustaksid mitmekesist keskkonda ja elurikkust ning käituksid vastutustundlikult", ütles Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Erik Kosenkranius.

Keskkonnaameti koostöö Palade loodushariduskeskusega Pühalepa vallas (http://www.palade.edu.ee/LHK/) pärineb eelkõige Hiiumaa keskkonnateenistuse aegadest. Lisaks Palade loodushariduskeskusele ja Keskkonnaametile pakub Hiiumaal õppeprogramme ka RMK Ristna looduskeskus. Et mitte dubleerida tegevusi, on koostöö sellises väikeses piirkonnas väga oluline. Palade loodushariduskeskus tutvustab looduse mitmekesisust ja inimese osa selles, tegeledes ühtlasi loodus- ja keskkonnateabe koondamisega.

Koostöös Pärnu loodusmaja õpetajatega on Keskkonnaamet varem läbi viinud mitmeid ühiseid õppereise. Pärnu loodusmaja on oma olemuselt huvialakool, mis on erinevate nimede all tegutsenud juba 1953. aastast (http://loodusmaja.parnu.ee/). Loodusmaja missiooniks on õpilastes ja täiskasvanutes looduskeskkonda väärtustava maailmapildi, käitumise ja keskkonda säästva tarbimise kujundamine.

RMK Sagadi metsakeskusega on Keskkonnaamet varem koostööd teinud koolituste korraldamise ja õppeprogrammide koostamise vallas. Alates 1999.a. keskkonnahariduse keskusena tegutsev metsakeskus (http://www.sagadi.ee/pages.php3/08) pakub otseseid loomingulisi või uurimuslikke kogemusi, suunab avastustele, uutele teadmistele, austusele ja hoolimisele looduse ning keskkonna suhtes, luues loodusega emotsionaalse sideme . Looduskool on uudse metoodika rakendamise, programmiarenduse, õppematerjalide väljatöötamise ja juhendajate koolitamise kaudu mõjutanud loodushariduskeskuste võrgustiku arengut kogu Eestis.

Võrumaa kutsehariduskeskusega on Keskkonnaamet varem koostööd teinud kaitsealuse Väimela pargi arendamisel ja sinna õpperadade rajamisel. 1999 a. rajatud kutsehariduskeskus (http://www.vkhk.ee) pakub rakenduslikku kõrgharidust ja kutsekeskharidust sotsiaalteaduste, ärinduse ja õiguse, tehnika, tootmise ja ehituse ning teeninduse õppevaldkondades. Kooli eesmärkide hulka kuulub erialade edendamine arendustegevuse ja rakendusuuringute abil ning karjäärinõustamise ja elukestva õppe võimaluste pakkumine.

 

Allikas: Keskkonnaameti 11.03.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.