Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Milleks meile naistepäev? (2010-03-08 01:11:53)


Kui kingid kimbu lilli, teed nii enda kui teiste elust ühe päeva ilusaks...


Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi tehnik Henri Järv:


"Lähenemas on 8. märts, rahvusvaheline naistepäev. Alles veebruaris tähistasime
sõbrapäeva ning juba maikuus on tulemas emadepäev. Kui palju võib neid peamiselt naistele suunatud tähtpäevi pidada!? Milleks meile naistepäev ajal, kui mehed ja naised on võrdsed ning emalendureid jt naiskangelasi ülistav nõukogude aeg seljataga?

 

Sellise sisuga teemapüstitustele sattusin internetist naistepäeva kohta infot otsides. Eks inimesi ole igasuguseid, aga mind ajas selline suhtumine lihtsalt naerma. Kui räägime tähtpäevadest, ei tohiks ju olla oluline, miks on need tekkinud ning kust ja kuidas meile tulnud.

 

Hoopis tähtsam on see, milliseks on need tähtpäevad kujunenud. Võib-olla tundub kellelegi kohatu, kuid mina võrdleksin naisi mõne kergesti puruneva esemega, näiteks portselanvaasiga. Mitte et õrnad asjad oleksid kuidagimoodi teistest kehvemad, kuid kahtlemata vajavad need veidi hoolikamat käsitsemist. Poleks ju loogiline, et hakkaksime vaasiga näiteks naelu seina lööma.

 

Seega ei saa olla mitte midagi halba päevas, mil mehed peavad naisi meeles ning annavad neile märku, et naelte seinalöömiseks on ka paremaid mooduseid.

 

Minu teadlikud kokkupuuted naistepäevaga said alguse põhikoolis. Julgust kokku võttes ja valehäbi alla surudes naisõpetajatele ja silmarõõmudele lilli viies sain kinnitust, et isalt saadud õpetussõnad on paljuski tõeks osutunud.

 

Näiteks see, et naisi tuleb austada ja nendega viisakas olla. Samuti sain teada, et andmisrõõm on tihtipeale palju suurem kui saamisrõõm.

 

See päev on minus alati tekitanud positiivseid emotsioone. Olen saanud juurde enesekindlust, õppinud paremini suhtlema ning teiste õnnest rõõmu tundma. Seega leian, et naistepäev on ühtmoodi oluline nii meestele kui naistele, eriti nende omavahelisele suhtlusele.

 

Maaülikoolis õpitu abil on saanud selgeks, et inimestel on targem teatud asjadele mitte vahele segada, näiteks looduslikele protsessidele. Looduses on mehed ja naised loodud erinevaks, samuti erineb nendevaheline suhtlus suhtlusest omasoolistega.

 

See on justkui mäng, mida mängimata ei oleks inimkond tõenäoliselt nii arenenud ja laialt levinud kui praegu. Seega on ehk targem kaasa mängida ja mitte liiga palju küsimusi esitada?!

 

Mina noore mehena pole naistepäeval kunagi pikemalt peatunud küsimustel mis, kus, milleks, vaid kasutanud pigem võimalust võtta kimp lilli ning teha enda ja teiste elust üks päev ilusaks."

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 04.03.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.