Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus raamatu „Puude ja põõsaste lõikamine“ kordustrükk (2010-04-01 00:00:01)

 

2009. aasta kevadel ilmus kirjastuselt Varrak Sulev Järve ja Väino Eskla koostatud raamat Puude ja põõsaste lõikamine. Kuna see müüdi üsna lühikese aja jooksul läbi, siis nüüd jõuab poodidesse kordustrükk.

 


Lõikamine on olnud alati puittaimede puhul oluliseks hooldustööks, kuid tänavu kevadel tõuseb selle osatähtsus harjumuspärasest erinevate talvekahjustuste tõttu veelgi enam päevakorrale.

Kui raamatust saab aiapidaja kätte lõikamise üldised ja liigiomased põhitõed, siis lisaks tulevad kindlasti kasuks praktilised õppepäevad, mida korraldatakse Eestimaal paljudes kohtades. Enne õppepäevale minekut on kindlasti oluline lugeda ilmunud lõikusalane kirjandus läbi, sest siis tekkivatele küsimustele saab vastuse juba õppepäevadel.


Algaja aiapidaja jääb oma aias sageli kimpu just seetõttu, et iga puu on omaette isiksus ning erineva suuruse, kuju ja tihedusega. Õppepäeval saadud kogemusi ei julge igaüks seetõttu kohe oma puude peal rakendada.


Sellest tulenebki, et kui aiapidajal tekib lõikusoskustes siiski kahtlusi või õppepäevale minna ei saa, on võimalus kutsuda asjatundja aeda kohapeale, kus ta töövõtted ette näitab või keerulisemad lõikused ära teeb.

Väino Eskla

31.03.2010


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.