Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti riik eraldab põllumeestele täiendavateks otsetoetusteks viiendiku jagu enam kui mullu (2010-03-04 19:30:18)


Põllumajandusministri kehtestatud tänavuse eelarvejaotuse järgi on sellel aastal põllumajandustootjatele täiendavateks otsetoetusteks ette nähtud 540,37 miljonit krooni ehk 21,4% rohkem kui mullu.

"Arvestades 2010. aasta eelarve võimalusi on toetuste kasv märgatav," tunnistas Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup, kelle sõnul on eelarve jaotus kehtestatud lähtuvalt tootjate võrdsest kohtlemisest. Nii näiteks suureneb võrreldes 2009. aastaga ute täiendava otsetoetuse summa 62,3% ja ammlehma kasvatamise täiendava otsetoetuse kogusumma 51,3%.

Kui ühtset pindalatoetust ja piimasektori eritoetust makstakse Euroopa Liidu eelarvest, siis täiendavaid otsetoetusi saavad Euroopa Liidu uued liikmesriigid maksta oma riigieelarvest, kompenseerides sellega erinevat ühtse pindalatoetuse taset n-ö vanade liikmesriikidega. Eesti riik võib sellise rahvusliku juurdemaksena lisada maksimaalselt 30%.

Selleks aastaks eraldatud summade alusel otsustab PRIA loomakasvatuse täiendavate otsetoetuste ühikumäärad 22. maiks ning põllumajanduskultuuri ja heinaseemne täiendava otsetoetuse ühikumäärad 24. novembriks.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 04.03.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.