Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esitletakse orhideeteemalisi postmarke (2005-06-14 19:50:29)

 

15. juunil kell 15 esitletakse Eesti Loodusmuuseumis (Tallinnas Lai 29a) Eesti Posti kahte uut orhideeteemalist postmarki ja avatakse seni ilmunud lilleteemaliste postmarkide väljapanek.

Uute markide nominaalid on 4.40 ja 8 krooni. Margi kujundasid Ülle Marks ja Jüri Kass. Markidel kujutatud orhideed on soo-neiuvaibad ja pisikäpad.

Soo-neiuvaibad kasvavad paljukesi koos ja nende heledad õied jätavad mulje madala soorohu kohal õhus hõljuvast väikeste valgete liblikate parvest. Heledaõielise vormi õis on Eesti Orhideekaitse Klubi embleemil.

Lehitu pisikäpp on üks ilusaim, omapäraseim ja haruldasim Eesti looduslik orhidee. See habras taim kasvab peamiselt puutumatute metsade vähekäidavates kohtades ja ilmub maapinnale vaid nädalaks-kaheks suve teisel poolel, sedagi mitte igal aastal. Meil ja mujal Põhja-Euroopas kasvab ta peamiselt varjukates okaspuumetsades, metsavööndi lõunaosas ka tamme- ja pöögimetsades, olles oma levila piires peaaegu kõikjal ohustatud.

Vaata ka: Eesti Post

Lisateave: Terje Puusepp, AS-i Eesti Post infotoimetaja, tel 625 7191


Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.