Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministrid arutavad Pariisis toidutootmise ees seisvaid väljakutseid (2010-02-25 12:22:51)


Täna ja homme, 25. ja 26. veebruaril osaleb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Pariisis üle 12 aasta esimest korda toimuval Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) põllumajandusministrite kohtumisel, millel otsitakse lahendusi elanikkonna toiduga varustatuse tagamisele ning teistele põllumajanduse ees seisvatele väljakutsetele.


Viimane aastakümme on toonud kaasa suuri muutusi põllumajanduses, sagenenud on toiduhindade järsk kõikumine ning alatoitunud inimeste hulk on suurenenud tasemeni, mida pole maailma ajaloos varem nähtud. Eelmise sajandi teisel poolel tekkinud lootus, et tänu rohelisele revolutsioonile on maailma elanikkonna toidumured igaveseks lahendatud, on osutunud illusiooniks.


Põllumajandusministri sõnul on toiduga varustatus riikide valitsuste esmane vastutus oma kodanike ees. „Senisest suuremat tähelepanu tuleb pöörata põllumajandushariduse ja -teaduse rahastamisele,“ märgib Seeder. „Vaid innovatsioon ja põllumajandusteaduse arendamine suudavad tagada põllumajandustootmise efektiivsuse tõusu, mis on eluliselt tähtis tulevastele põlvkondadele piisava toidu tagamisel.“


Põllumajandusministrite kohtumisel on kõne all järgmise 20. aasta võimalused ja väljakutsed, toidu- ja põllumajandussüsteemi valmisolek kiiresti muutuva maailma vajadustele vastamiseks, samuti valitsuste roll eelseisvate muutustega toimetulekuks ning OECD panus selles protsessis.

Kohtumise lõppedes allkirjastavad põllumajandusministrid kommünikee, milles määratletakse eesmärgid ja pakutakse välja võimalikud lahendused toiduga varustatuse tagamisel maailmas.

 

OECD on arenenud tööstusriikide foorum alalise asukohaga Pariisis, mis asutati 1961. aastal. Organisatsiooni eesmärk on aidata kaasa maailmamajanduse arengule, samuti liikmes- ja mitteliikmesriikide majandusarengule ning maailmakaubanduse laienemisele. Eesti sai kutse organisatsiooniga liitumiseks 2007. aasta mais ning lähikuudel peaks liitumine jõudma lõpule. Tihedat koostööd teeb Eesti OECD-ga juba praegu. Alates liitumiskutse saamisest on Eesti eksperdid järjest enam kaasatud OECD töörühmade ja komiteede töösse ning organisatsioon on Eesti kohta koostanud mitu kõrgetasemelist analüüsi.


Täpsem info põllumajandusministrite kohtumise kohta on kättesaadav OECD kodulehel aadressil www.oecd.org/agriculture/ministerial.

Lisainfo: Andres Oopkaup, põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler, tel 504 9545; e-post andres.oopkaup@agri.ee; Heiki Raudla, avalike suhete osakond, tel 625 6577, 5306 0005; e-post heiki.raudla@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 25.02.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.