Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Astellaria aiareisid 2010 (2010-03-20 00:13:28)


Reisikava eelolevaks kevadeks ja suveks:


22.-26. aprillini 2010

Belgia ja Hollandi aiad, Lisse Lilleparaad

Brüsselis tutvutakse kuninglike õitemeres kasvuhoonetega, mis on avatud ainult 3 nädalat kevadel. Külastatakse sibullillede värvikirevuses Keukenhof lilleaeda Hollandis ja vaadatakse suursugust Lisse lilleparaadi. Päev kevadises Amsterdamis.

Loe edasi…


1.-6. maini

Nizza, Prantsuse Riviera ja Monaco aiad ja kunstimuuseumid

Kevadine kultuuri- ja aiandusreis reis Vahemere rannikule. Tutvutakse Prantsuse Riviera ja Monaco aedadega, Chagalli, Picasso ja kaasaegse kunsti muuseumidega. Nizza, Cannes, Antibes ja Monte Calro. Giid on Sirje Lefevbre-Prees.

Loe edasi…

 

8.-13. maini

Itaalia Riviera, Lillerannik, San Remo ja Genua

Kevadõites Vahemereäärne Riviera. Prantsusmaal külastatakse Ephrussi de Rothschild' villa aeda Nizza lähistel ning Serre de la Madone ja Val Rahmeh´aedu Mentonis. Itaalias sõiddetakse mööda Liguuria rannikut ja tutvutakse eksootiliste aedadega. Linnad Menton, San Remo, Bordighera ja Genua.

Loe edasi…  

 

15. mail

Kevadine aiareis Lõuna-Eestis, algus Tallinnast

Ühepäevane reis algusega Tallinnast. Külastatakse Andi Normeti nartsisside kollektsiooni, perekond Palusalude inglise stiilis aeda Võhandu jõe kaldal ja Järvselja taimeaeda, kust saab osta kodumaiseid istikuid. Reisil on kaasas sibullillede spetsialist Sulev Savisaar.

Loe edasi…

 

16.mail

Kevadine aiareis Lõuna-Eestis, algus Tartust

Ühepäevane reis algusega Tartust. Külastatakse Andi Normeti nartsisside kollektsiooni, perekond Palusalude inglise stiilis aeda Võhandu jõe kaldal ja Järvselja taimeaeda, kust saab osta kodumaiseid istikuid. Reisil on kaasas sibullillede spetsialist Sulev Savisaar.

Loe edasi…

 

27.-30. maini

Chelsea Flower Show ja inglise aiad

Chelsea Flower Show on üks maailma populaarsemaid aiandusüritusi. Esitletakse erinevaid näidisaedu, uusi liilesrte jm.Näitust külastatakse 28. mail, ülejäänud päevadel tutvutakse Londoni lähistel asuvate tuntud suuremate ja väiksemate eri tüüpi aedadega. Kaasas Räpina aianduskooli aiakujunduse pedagoog-metoodik Reti Randoja-Muts.

Loe edasi…

 

11.-13. juunini

Läti aiad ja puukoolid

Tutvutakse Kirde-Lätimaa puukoolide, eraaedade ja väikelinnadega. Külastatakse Madona lähistel asuvat Kalsnava puukooli ja arboreetumit, Aluksne, Madona, Smiltene ja Jekbapilsi linnu.

Loe edasi…

 

27.  juunil

Iirisereis, algus Tartust

Elle Ahse alustab oma värskeltilmunud raamatus iiriste tutvustamist nii: „Iiriste õitsemisega algab õige suvi. See on tõeline küütlevate ja helkivate värvide pidu, mida saadab hõrk aroom. Olles tuhandete aastate vältel inimesi lummanud, on iirised jätkuvalt ühed kõige populaarsemad dekoratiivtaimed kogu maailmas.“

Loe edasi…

 

30. juunist kuni 4. juulini

Aiareis Saksamaale, roheline linn Fulda UUS!

Südasuvine reis Saksamaa südamesse. Fulda on Saksamaa üks rohelisemaid linnu, kuhu on loodud nn roheline aedade kultuurirada, mis ühendab erinevad rohealad harmooniliseks tervikuks. Külastatakse lossi- ja eraaedu, astume kloostriõdede juhtimisel sisse kõrgete müüride taga peidus olevatesse kloostriaedadesse.

Loe edasi…

 

7.-12. juulini

Hampton Court Flower Show ja inglise aiad

Külastatakse Suurbritannia suurimat aiandusüritust Hampton Court Palace Flower Show. Lisaks 4 päeva võrratuid inglise aedu südasuvisel püsilillede tipp õitseajal. Kaasas on Räpina aianduskooli maastikuehituse eriala õpetaja Reet Palusalu.

Loe edasi…

 

16.-18. juulini

Rootsi, Enköpingu linnapargid

Laevakruiis, üks päev Rootsis. Tutvutakse Enköpingu linna suuremate ja väiksemate parkidega. Piet Oudolf'i disainitud Unistuste park (Drömpark), laia taimevalikuga Fridegård'i park ja rannikuäärne Kloostripark (Klosterparken) ja väiksed maitsekalt kujundatud haljasalad.

Loe edasi…

 

24. juuli

Koduaiad ja puukoolid

Südasuvel on püsililled saamas kätte oma täit ilu. Külastatakse Eestimaa taluaedu teel Tallinnast Vändrani. Harri Poom, Krista Kukk ja Koidu Reinup - tutvutakse nende koduaedade ja kollektsioonidega.

Loe edasi…

 

7.-8. augustil

Venspilsi linnahaljastus ja lillevaipade festival, algus Tallinnast

Ventspilsi linna rajamisest möödub tänavu 720 aastat. Ventspilsi linnapäevad toimuvad 6.-8. augustini. Selle raames toimub palju üritusi s.h lillevaipade festival Venta jõe kaldapealsel, Baltimaade käsitööliste laat, kunstinäitused ja kontserdid jpm.

Loe edasi…

 

7.-8. augustil

Ventspilsi linnahaljastus ja lillevaipade festival, algus Tartust

Ventspilsi linna rajamisest möödub tänavu 720 aastat. Ventspilsi Linnapäevad toimuvad 6.-8. augustini. Selle raames toimub palju üritusi s.h lillevaipade festival Venta jõe kaldapealsel, Baltimaade käsitööliste laat, kunstinäitused, kontserdid jpm.

Loe edasi…

 

Allikas: www.astellaria.ee 19.03.2010

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.