Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 8. nädalaks (2010-02-22 17:18:09)

 

Ilma ülevaade 23.02.-01.03.2010...

Alanud nädala ilm on muutlik. Lund ja lörtsi toovad madalrõhualad vahelduvad lühiajaliselt kõrgrõhualadega. Nädala lõpu poole võib tulla sulailm kõikjale.

Teisipäeval liigub Lääne-Euroopast saabunud tsüklon üle Eesti. Sajab lund ja tuiskab, päeval võib sadu paiguti tugev olla. Öösel tugevneb ida- ja kagutuul, päeval pöördub tuul idast -kirdest põhja ja tugevneb taas, Lõuna-Eestis on tuul lõunakaarest. Öösel on külma –10..-17, Virumaal kuni –20, päeval –2…-8, lõunapiiri lähedal võimalik 0..+1 °C.

Kolmapäeval tekib tsükloni sabas Läänemerel nõrk kõrgrõhuala ja liigub Eesti peale. Tuul nõrgeneb. Öösel sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. Öösel ja hommikul langeb –10…-16, päeval –5…-10 °C.

Neljapäeval taandub kõrgrõhuala itta. Selle lääneservas püsib ilm olulise sajuta, õhtul võib taas kerget lund tulla. Puhub ida- ja kagutuul. Öösel on külma –10…-16, päeval –5…-10 °C.

Reedel võib ookeanilt Briti saartele saabuv võimas tsüklon kehtestada ka Läänemeremaades edelavoolu ning soojem õhk jõuab Eestisse. Öösel puhub kagutuul, päeval pöördub lõunasse ja võib veidi tugevneda. Öösel sajab lund, päeval peamiselt lörtsi, saartel ja Lõuna-Eestis võimalik ka vihm, tekib jäidet. Öösel on külma –3…-8, päeval tõuseb –2…+3 °C-ni.

Laupäeval jätkub edelavoolus soojema õhu pealetung. Sajab lörtsi ning vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on –2…+3 °C piires.

Pühapäeval saabub soojema õhu toonud tsükloni kese Põhjalahe kohale. Sajab lörtsi ning lund. Puhub edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on –2…+2 °C.

Esmaspäeval liigub Põhjalahel püsiva tsükloni tagalas läänekaare tuulega meile pisut külmemat õhku. Külma frondi üleminekul sajab lund või lörtsi. Öösel on –1…-7, päeval –2…+1 °C.

Jälgige tajutavat temperatuuri tabelist: www.emhi.ee.

Järgmine ülevaade 23. veebruaril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 22.02.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.